Komentara: 16
Pregleda: 4223
Foto

Udruženje "Besmrtni puk" obeležilo Dan pobede 

09.05.2024. u 13:39h
Izvor: Subotica.com
Simboličnom šetnjom "od cara do kralja" - od Spomenika caru Jovanu Nenadu do Spomenika kralju Petru Oslobodiocu, Udruženje "Besmrtni puk" obeležilo je Dan pobede nad fašizmom.
Udruženje "Besmrtni puk" obeležilo Dan pobede 

Šetnji praćenoj srpskom i ruskom muzikom i znamenjem pridružili su se i članovi drugih udruženja i boračkih organizacija.

 - Na ovaj dan želimo da se setimo svih ljudi koji su dali svoje živote u borbi protiv fašizma,za našu Srbiju,da nama bude bolje. Sećamo se njih ali i solunskih boraca,onih koji su branili Kosovo, Republiku Srpsku, koji se i danas bore protiv prekrajanja prošlosti - poručio je Dragan Mišić, koordinator "Besmrtnog puka".

Udruženje "Besmrtni puk" obeležilo Dan pobede 

Da Dan pobede nad fašizmom nikad ne sme biti predat zaboravu poručuje i Ala Bartošić, predsednica Srpsko-ruskog društva "Aleksandar Nevski".

 - Pokušavaju da preokrenu istoriju, da se zaborave ruske i srpske žrtve. Ne smemo da ih zaboravimo, to su naši koreni, a čovek bez korena nije ništa, samo se kotrlja kroz život. Jedino se Srbija nije borila protiv Rusije, cela Evropa jeste, ni to ne smemo da zaboravimo - ističe Bartošić.

Udruženje "Besmrtni puk" obeležilo Dan pobede 

Izvor: Subotica.com
Marš Besmrtnog puka Marš Besmrtnog puka Marš Besmrtnog puka Marš Besmrtnog puka Marš Besmrtnog puka Marš Besmrtnog puka Marš Besmrtnog puka Marš Besmrtnog puka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 nedelju i 3 dana
Komentara: 16
Pregleda: 4223
Povezane teme

dan pobede nad fašizmom

dan pobede 9. maj

dragan mišić

besmrtni puk

ala bartošić

srpsko-rusko društvo aleksandar nevski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.