Komentara: 116
Pregleda: 41925

Građanima stižu porezi za odvodnjavanje

21.04.2015. u 17:06h
Izvor: Subotica.com
Na adrese građana ovih dana stižu rešenja za porez za odvodnjavanje zemljišta za 2013. i 2014. godinu. Iznosi su različiti, predstavljaju priličan udar na kućni budžet, a mnogim građanima nije jasno na osnovu čega su dobili rešenja i to za dve godine unazad.
Građanima stižu porezi za odvodnjavanje

Tragom navedene informacije, u gradskom Sekretarijatu za poresku administraciju za Subotica.com su rekli da je navedena rešenja slala republička Poreska uprava.

U Ministrastvu finansija, odeljenju Poreske uprave uputili su nas na obrazloženje gde je rečeno da korisnicima poljoprivrednog, šumskog i građevinskog zemljišta rešenja stižu u skladu sa odredbom člana 170. Zakona  o preskom postupku i poreskoj administraciji i da se njima  utvrđuje naknada za odvodnjavanje za građevinsko zemljište za 2013. godinu i poljoprivredno, šumsko i građevinsko zemljište za 2014. godinu.

- Shodno odredbama člana 169. Zakona o vodama, naknada za odvodnjavanje plaća se za uređenje vodnog režima zemljišta na melioracionom području, odnosno delu melioracionog područja, odvođenjem suvišnih voda sistemima za odvodnjavanje, kojim upravlja javno vodoprivredno preduzeće - kažu u Poreskoj upravi.

- Obaveznik plaćanja naknade za odvodnjavanje je vlasnik, odnosno korisnik, poljoprivrednog, šumskog i građevinskog zemljišta. Naknada za odvodnjavanje plaća se za odvodnjavanje poljoprivrednog, šumskog i građevinskog zemljišta, objekata saobraćajne infrastrukture i drugih dobara u opštoj upotrebi, osim zemljišta pod zgradama (član 171. Zakona).

Na pitanje zbog čega se naknada za odvodnjavanje za građevinsko zemljište plaća za dve godine unazad i zašto rešenja građanima nisu stizala u tom periodu, službenik Poreske uprave rekao je da „nema ovlašćenja da odgovori“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 dana
Komentara: 116
Pregleda: 41925

Povezane vesti

Povezane zviždaljke

Povezane teme

porez za odvodnjavanje

odvodnjavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.