Komentara: 2
Pregleda: 4348

Fudbalerke Spartaka sa Zlatibora započele pripreme za novo učešće u Ligi šampiona

04.07.2014. u 10:49h
Izvor: Subotica.com
ŽFK "Spartak" je posle kraćeg odmora 30. juna ponovo okupio tim i izložio plan priprema za nastavak sezone, odnosno prva takmičenja koja očekuju ovaj kolektiv, a to je pre svega UEFA liga šampiona za žene i kvalifikacioni turnir koji se održava od 9. do 14. avgusta u Osijeku. Igačice i stručni štab se trenutno nalaze na Zlatiboru gde će raditi na kondicionim pripremama.
Fudbalerke Spartaka sa Zlatibora započele pripreme za novo učešće u Ligi šampiona

ŽFK "Spartak" je pre desetak dana dobio protivnike u grupnoj fazi UEFA lige šampiona za žene i voljom žreba odlučeno je da će Spartak igrati u grupi 5 gde će pokušati da izbori prvo mesto pored domaćina kvalifikacija ŽNK "Osijek", grčkog šampiona A.S. Amazones Dramas i moldavskog CS Goliador-SS 11-Real.

Kvalifikacioni turnir će se održati u Osijeku od 9. do 14. avgusta.

Standardne kondicione pripreme posle kraćeg odmora igračice Spartaka počele su pre nekoliko dana sa Zlatibora, gde će u idealnim uslovima pokušati svoju fizičku spremu da dovedu na zadovoljavajući nivo za ovu fazu priprema. Sledeća faza su tehničke i taktičke pripreme, što podrazumeva i odigravanje nekoliko kontrolnih utakmica.

Fudbalerke Spartaka sa Zlatibora započele pripreme za novo učešće u Ligi šampiona

Ozbiljne pripreme na Zlatiboru (foto: ŽFK "Spartak")

Gostujući na RTV Yueco pred put na Zlatibor sportski direktor kluba Bojan Arsić saopštio je okvirni plan priprema koji očekuje srpskog šampiona do prvog ovogodišnjeg takmičarskog izazova - UEFA lige šampiona za žene.

- "Optimisti smo pred kvalifikacioni turnir jer smo dobili sasvim povoljnu grupu u odnosu na ostale. Čekali smo da dobijemo protivnike jer od toga je zavisilo kojim tempom ćemo dovoditi nova pojačanja." - izjavio je Arsić.

Prelazni rok traje do 31. avgusta, nova pojačanja treba da se saznaju u naredne dve-tri nedelje s obzirom da je rok za licenciranje za Evropu 30. jul. Ono što je izvesno je da od naredne sezone za Spartak neće igrati Savanović i Čubrilo sa kojima nije produžen ugovor. Još jedna igračica koja neće nastupati za Spartak je iskusna Anja Adamov koja je odlučila da se povuče iz fudbala kao aktivna igračica i posveti drugim ambicijama.

Fudbalerke Spartaka sa Zlatibora započele pripreme za novo učešće u Ligi šampiona

Veći deo ekipe na okupu je još od 2. jula kada su se uputili na Zlatibor, a od sinoć sa ekipom se nalaze i N'Rehy Tia Viho Ines i Vajda Orsolya.

Seniorskoj ekipi priključila se i mlada i perspektivna golmanka Dajana Mihajlović iz omladinske škole koje se pokazala svojim dosadašnjim zalaganjem da ima kvalitet za prvi tim i kroz pripreme na Zlatiboru pokušaće da se nametne šefu struke Borisu Arsiću.

Fudbalerke Spartaka sa Zlatibora započele pripreme za novo učešće u Ligi šampiona

Dajana Mihajlović (foto: ŽFK "Spartak")

Arsić: Nadamo se rešavanju problema na stadionu

Rukovodstvo  ŽFK "Spartak" obradovala je nedavna informacija da je grad preuzeo prava održavanja i brige o stadionu pa se nadaju da će pored travnate podloge koje koriste za takmičenje konačno dobiti i neki svoj prostor za razne potrebe tokom takmičenja i organizacije samog trenažnog procesa.

Sportski direktor kluba konstatovao je stanje na stadionu kao vrlo loše, ali isto tako izrazio nadu da će novo rukovodstvo ovog objekta u najkraćem roku uspeti da dovede ključne elemente u pristojno stanje kako bi svi korisnici ovog objekta mogli nesmetano da treniraju.

- "Reflektori su jedan od elemenata koji će biti potrebno da se osposobe kako bi muški fudbalski klub svoje utakmice igrao pred domaćom publikom. Mi još uvek nemamo problema sa ovim uslovom, ali nije daleko definisanje standarda i u ženskom fudbalu koji će zahtevati da i mi nastupamo pod reflektorima." - izjavio je Bojan Arsić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4348

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

bojan arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.