Komentara: 1
Pregleda: 4166

ŽFK "Spartak" kvalifikacije za Ligu šampiona igra u Hrvatskoj

26.06.2014. u 17:25h > 27.06.2014. u 09:21h
Izvor: Subotica.com
ŽFK "Spartak" dobio je danas protivnike u kvalifikacijama za ovogodišnju UEFA ligu šampiona za žene. Srpski šampion odigraće (od 9. do 14. avgusta) kvalifikacije u Hrvatskoj koja će ove godine biti domaćin 5. grupe.
ŽFK "Spartak" kvalifikacije za Ligu šampiona igra u Hrvatskoj

Danas je u Nionu održano izvlačenje protivnika za grupnu fazu UEFA lige šampiona za žene u kojem je ŽFK "Spartak"  bio u "povlašćenom šeširu" i kao nosilac grupe izbegao da bude u grupi sa najjačim timovima Evrope. Pre samo 3 godine klub iz Subotice je u Ligi šampiona startovao iz poslednjeg (četvrtog) šešira i za svega 3 takmičarske sezone uspeo je da sakupi dovoljan broj poena koji su klubu omogućili da ove sezone startuje iz prve grupe i da bude u društvu kao jedan od 8 najrespektabilnijih klubova.

Posle prošlogodišnjeg superiornog osvajanja kvalifikacionog turnira u Rumuniji, a zatim i plasmana u među 32 najbolje ekipe Evrope, ŽFK "Spartak" će pokušati još jednom da bude deo najuže fudbalske elite, sa timom koji je osvojio sve što se moglo osvojiti u Srbiji.

Prilika za to će biti kroz kvalifikacioni turnir koji će se od 9. do 14. avgusta održati u Osijeku, a čiji će domaćin biti ŽNK "Osijek".

Pored Spartaka i Osijeka za mesto među 32 najbolje evropske ekipe boriće se još i grčki šampion A.S.Amazones Dramas i moldavski CS Goliador-SS 11-Real.

ŽFK "Spartak" kvalifikacije za Ligu šampiona igra u Hrvatskoj

Sportski direktor srpskog šampiona izrazio je zadovoljstvo žrebom, odnosno protivnicima, ali i lokacijom na kojoj će ŽFK "Spartak" pokušati treći put uzastopno da prođe u eliminacionu fazu UEFA lige šampiona.

- "Zadovoljni smo! U veoma jakoj konkurencije ove godine, smatram da smo veoma dobro prošli. Putujemo u susednu zemlju Hrvatsku, gde je domaćin ŽNK Osijek, klub s kim ŽFK Spartak ima sjajne odnose. Što se tiče ekipa u grupi, dobili smo prvake Hrvatske, Grčke i Moldavije, gde mislim da Spartak kao nosilac grupe ima velike šanse. Optimisti smo i okrećemo se maksimalno pripremi za kvalifikacioni turnir koji nas očekuje od 9. do 14. avgusta" - izjavio je  Bojan Arsić, sportski direktor kluba

Poslednjeg dana juna obaviće se prozivka igračica, a od 1. jula počinju letnje pripreme na Zlatiboru. Prema poslednjim informacijama u ekipi u letnjem prelaznom roku nema personalnih promena.

- "Mnogo posla nas čeka, ali ubeđen sam da će devojke obaveze uraditi profesionalno i da ćemo spremno dočekati početak kvalifikacija. Što se tiče igračkog kadra, nema odlazaka, ceo tim je na okupus tim što se uveliko radi na dovođenju nekoliko pojačanja za Ligu šampiona. Pored toga na pripreme ide i perspektivna Dajana Mihajlović, golmanka iz Spartakove škole, koja je svojim radom i kvalitetom zaslužila da se nađe u prvom timu" - izjavio je Boris Arsić, šef struke

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4166

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.