Komentara: 36
Pregleda: 22651
Foto

"Dunkermotoren" otvorio novi pogon u Subotici

25.02.2016. u 13:37h > 15:52
Izvor: Subotica.com
Nemačka kompanija „Dunkermotoren“ otvorila je danas novu proizvodnu halu, površine oko 900 kvadratnih metara, u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“, u kojoj će biti zaposleno najmanje 23 ljudi.
"Dunkermotoren" otvorio novi pogon u Subotici

Jedna od vodećih kompanija u proizvodnji motora visokih tehnologija, namenjenih medicinskim aparatima, solarnim panelima, i drugim oblastima, u Subotici posluje od 2011. godine, kada je imala 22 zaposlena. Vremenom, obim proizvodnje je rastao, a sa njim i broj radnika, te sada u najsavremenijim uslovima radi 140 ljudi. 

- ”Dunkermotoren“ je u proširenje pogona uložilo oko dva miliona dolara, a nova hala se nastavlja na već postojećih 3.500 kvadrata proizvodnog prostora – kaže Slobodan Anić, direktor kompanije u Subotici. - U novoj hali proizvodiće se kompresori, koji se inače proizvode u sestrinskoj firmi u Severnoj Karolini u SAD. Celokupna proizvodnja namenjena je izvozu, uglavnom u Englesku.

"Dunkermotoren" otvorio novi pogon u Subotici

Od odluke do proširenja kapaciteta do realizacije investicije prošlo je samo pola godine, što je za Uve Lorenca, generalnog direktora fabrike u Nemačkoj, dokaz da u Subotici imaju pouzdane partnere u koje imaju veliko poverenje.

- Subotička fabrika je najmlađa i najponosnija karika u našem sistemu. Kupili smo i parcelu pored sadašnje hale, na kojoj planiramo proširenje u budućnosti – najavio je Uve Lorenc. - Pored proizvodnih aktivnosti, u Subotici imamo i razvojni centar, koji čini 12 visokoobrazovanih inženjera, tako da izvozimo i znanje.

Po mišljenju gradonačelnika Jenea Maglaija, ovo je pravi primer kako Subotica radi na zapošljavanju svojih građana.

"Dunkermotoren" otvorio novi pogon u Subotici

- Na skupštinskoj govornici mogli smo da čujemo demagoške stavove o planu zapošljavanja, ali ovo je pravi pokazatelj šta Subotica radi za svoje građane. Očekujem da se naša dobra saradnja nastavi i da se parcela ubzo privede nameni – istakao je gradonačelnik Maglai.

Sedište kompanije „Dunkermotoren“ je u nemačkom gradu Vandorfu. Od 2012. godine deo je američke kompanije „Ametek“.

Izvor: Subotica.com
Svečano otvaranje proširenja fabrike Dunkermotoren - Ametek Svečano otvaranje proširenja fabrike Dunkermotoren - Ametek Svečano otvaranje proširenja fabrike Dunkermotoren - Ametek Svečano otvaranje proširenja fabrike Dunkermotoren - Ametek Svečano otvaranje proširenja fabrike Dunkermotoren - Ametek Svečano otvaranje proširenja fabrike Dunkermotoren - Ametek Svečano otvaranje proširenja fabrike Dunkermotoren - Ametek Svečano otvaranje proširenja fabrike Dunkermotoren - Ametek
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 36
Pregleda: 22651

Povezane vesti

Povezane teme

slobodna zona subotica

Dunkermotoren Subotica

slobodna zona mali bajmok

ametek

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.