Komentara: 8
Pregleda: 6375

Dunkermotoren najavio izgradnju još 4 pogona u Subotici do kraja godine

02.05.2011. u 23:11h
Izvor: Blic
Nemačka kompanija "Dunkermotoren", koja proizvodi motore snage do 500 vati za razne namene, najavila je da će tokom 2011. u Subotici izgraditi još četiri proizvodne linije, u vrednosti oko milion evra.
Dunkermotoren najavio izgradnju još 4 pogona u Subotici do kraja godine

Kopredsednik kompanije Folker Bruner izjavio je za Tanjug da će pored novih proizvodnih pogona ove godine u Subotici biti završen i projekat za razvoj neophodnih informatičkih komponenti.

Kopredsednik Bruner je rekao da je u fabrici u Subotici koja je svečano otvorena 28. aprila, do sada izgrađena jedna proizvodna linija na čijem se razvoju radi, kao i da se "Dunkermotoren", odlučio da fabriku otvori baš u Srbiji zbog stručnosti domaće radne snage.

"Mogu da kažem da je obrazovanje saradnika u Srbiji mnogo veće nego u regionu i to je presudilo da otvorimo proizvodnju u Srbiji. U odnosu na ostale zemlje istočne Evrope našli smo veoma dobro obučene ljude u oblasti elektromotora, elektrotehnike, hardvera i softvera", kazao je on.
Izvor: Blic
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 6375

Povezana vest

Povezane teme

fabrika Subotica

Dunkermotoren Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.