Komentara: 14
Pregleda: 10568

Dunkermotoren počeo proizvodnju u novoj hali u Subotici

16.11.2012. u 16:23h
Izvor: RTV Yueco
Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm, uz predstavnike Slobodne zone Subotica, lokalne samouprave i nemačkog Dunkermotorena ozvaničio je početak rada ovog nemačkog proizvođača elektromotora u novoj fabrici u Subotici.
Dunkermotoren počeo proizvodnju u novoj hali u Subotici

Dunkermotoren predstavlja prvog investitora koji je otvorio svoj pogon u Subotici od kako je grad počeo sa primenom nove strategije privlačenja stranih investitora, a od početka 2011. godine do danas porastao je sa 5 na 75 zaposlenih i prema najavama uskoro se očekuju nova zapošljavanja.

Svečanim presecanjem vrpce u novoj hali Slobodne zone Subotica označen je početak nove faze u razvoju nemačkog proizvođača eletromotora Dunkermotoren. Prvu halu su dobili krajem januara 2011, a prvi motor su proizveli već mesec dana kasnije. Tada se nedeljno proizvodilo 20 – 30 motora, a sada iznad 4.000 motora nedeljno proizvodi 75 zaposlenih. Preduzeće se na ovome ne zaustavlja, a nove proizvodne linije i novi radnici će biti zaposleni početkom naredne godine.

U svom obraćanju okupljenim zvanicama, gradonačelnik Subotice Modest Dulić istakao je da je ovo preduzeće prvo investiralo u Suboticu oda kako je 2010. godine grad počeo sa primenom nove strategije privlačenja investicija baziranih na besplatnom infrastrukturno opremljenom zemljištu, brzoj i efikasnoj administraciji i radnoj snazi željnoj dokazivanja u modernim tehnologijama, a što je sve rezultiralo investicionim bumom.

Dunkermotoren Ametek Subotica

Dunkermotoren je, kao zakupac, novi pogon otvorio u prvom objektu u vlasništvu Slobodne zone Subotica, a koji je izgrađen za svega tri meseca.

Osim pogona za proizvodnju malih elektromotora, Dunkermotoren je u sklopu ove hale otvorio i razvojni centar u kojem je zaposleno sedam izneženjera koji su se školovali na Visokoj tehničkoj školi u Subotici, a koji sada rade na razvoju novih proizvoda cele grupacije, koja sada u okviru Američkog Amateka ima proizvodne pogone širom sveta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 10568

Povezana vest

Povezane teme

Saša Vučinić

slobodna zona subotica

investicije u Suboticu

Investiranje u Suboticu

nemački ambasador

Dunkermotoren Subotica

Modest Dulić

nemačke investicije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.