Komentara: 1
Pregleda: 3750

Nemački Dunker seli proizvodnju u Srbiju

31.07.2010. u 15:02h
Izvor: Biznis novine
<p>Nemačka kompanija Dunker svoju proizvodnju električnih motora sigurno će prebaciti u Srbiju do kraja godine i to u Suboticu. Tamo već postoji kompletna infrastruktura u proizvodnoj hali povr&scaron;ine oko 1.400 metara kvadratnih, prenela je Delegacija nemačke privrede za Srbiju i Crnu Goru iz Beograda.</p>
Nemački Dunker seli proizvodnju u Srbiju

Nemački lokalni list Badische Zeitung piše da je direktor kompanije Dunker Nikolaus Graf kazao da odlučujući argument za ovakvu odluku predstavlja upravo velika razlika u platnom bilansu između Srbije i Nemačke.

Kao prednost pri premeštanju proizvodnje, Graf navodi olakšavajuću okolnost da drugi investitor u Subotici, firma Triton, gde Nemci nameravaju da presele svoje pogone, već poseduje kompletnu infrastrukturu za Dunker motore.

"Veoma brzo će biti omogućeno korišćenje oko 1.400 kvadratnih metara proizvodnog prostora pod krovom. Pri tome, naročito je naglašeno da grad Subotica pripada slobodnoj trgovinskoj zoni, sa čime budući izvoz iz Srbije, i pored toga što ona nije član Evropske Unije, neće biti dodatno opterećena carinskim troškovima", piše Badische Zeitung.

Graf je na kraju članka kazao da uopšte ne sumnja da će u Subotici naći dobre kvalifikovane saradnike i najavio da će Dunker do kraja godine u tom vojvodjanskom gradu zaposliti 40 novih radnika.

Izvor: Biznis novine
Postavljeno pre 13 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3750

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.