• Pregleda: 1958

Žurka u Gerontološkom centru u susret letu

Žurkom pod nazivom „U susret letu“, korisnici Gerontološkog centra dočekali su ovo godišnje doba, koje je zvanično počelo u 12 časova i 7 minuta, a ujedno su obeležili i Svetski dan muzike.
Žurka u Gerontološkom centru u susret letu

Ovom žurkom, kao i svim drugim aktivnostima koje organizuje u toku godine, Gerontološki centar želi da pokaže da brine o svojim korisnicima, između ostalog, upotpunjujući im slobodno vreme korisnim, ali i zabavnim sadržajima, što je, kako je istakao direktor ove ustanove, Nenad Ivanišević, jedan od najvažnijih zadataka.

- Obeležavamo sve svetske dane raznih manifestacija. Danas je Svestski dan muzike i mislim da to treba obeležiti jer je uz muziku sve lepše, a u isto vreme obeležavamo početak leta, kada nam dolazi jedno letnje i opuštenije vreme, ispunjeno našim programima i godišnjicom Gerontološkog centra, povogom 40 godina postojanja. Stoga, naša ideja jeste da korisnici budu deo svih svetskih dešavanja, koje ćemo obeležiti prigodnim programom - rekao je Ivanišević.

Korisnici Gerontološkog centra, uživali su u muzičkom programu i u reviji letnjih ešarpi, koje su njihove vredne ruke izradile u okviru radno-okupacione terapije.

- Bilo bi nam jako monotono da se ovake stvari ne događaju u Gerontološkom centru, jer onda radimo i bavimo se čime znamo i umemo. Ja volim sve ručne radove, tako da se bavim gotovo svime, a to mi stvarno mnogo znači - naglasila je naša starija sugrađanka.

U muzičkom delu programa, nastupili su Mihajlo Jančikin i Biserka Pejović, Irena Kovačev, kao i ansambl „Veselice“ i vokalna grupa „Subotičke frajle“, dve grupe nastale u Gerontološkom centru, zahvaljujući takođe radno-okupacionim terapijama. Sve ono što u okviru njih nastane, korisnici ove ustanove uvek sa zadovoljstvom podele sa svojim sugrađanima na brojnim izložbama i manifestacijama poput današnje.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

4
DOSTA JE BILO Odgovori
Neka nam je živa i vesela ova GLASAČKA MAŠINERIJA.
Izgleda što su stariji njima je sve bolje.
Današnji mladi da im pozavide.
Ej mladosti što si doživela.!!!
opalac
Da ne treba mozda da ih zakljucamo u kaveze i gledamo na drugu stranu dok ne umru, samo zato sto su stari? Pozdrav za dragog cika Miku i tetka Jelenu <3
Srdjo Odgovori
Bravo Neso, sta ce jos izmisliti da bi zauzeo medijski prostor????
(Anti)sistem Odgovori
Uslovi boravka su katastrofalni, ali jadni ljudi ne znaju za bolje.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.