Komentara: 1
Pregleda: 2467

ŽOK "Spartak" - nova tri boda i povratak na drugu poziciju

23.12.2012. u 11:11h
Izvor: Wiener Städtische liga
NIS Spartak je slavio u derbi meču 11. Kola Viner štetiše Super lige protiv Jedinstva iz Užica. Očekivao se daleko uzbudljiviji duel, posebno posle prvog seta koji je pripao gošćama, ali su ipak Subotičanke preokrenule i osvojile čitav plen. Sa nova tri boda Spartak se vratio na drugu poziciju, ispred Vizure.
ŽOK "Spartak" - nova tri boda i povratak na drugu poziciju

Teško je objasniti šta se sa ekipom Jedinstva desilo posle prvog seta. U tom periodu, koji je bio prilično izjednačen, gošće su na iskustvo Vesne Tomašević bile sigurnije u završnici, ali ispostavilo se da će to biti sve što su uradile u ovom meču.

Namestile su domaće blok, znatno popravile prijem i procente napada, a još jednom su pokazale da je servis njihovo najubojitije oružje. Lako se Spartak vratio u igru – 25:17, a potpuno dominantan je bio u trećem setu. U jednom trenutku na semaforu je pisalo i 21:4 za domaće, pa je već tada bilo jasno da će tri boda verovatno ostati u Subotici.

Da tako i bude zaslužne su baš sve igračice u redovima domaćih, koje su sjajno rasporedile poene. Najefikasnija je na kraju bila Adela Helić (17), ali je ona sjajnu podršku imala u Cvetićanin (16), Trnić (12), Medić (11), Matić (11), ali i Olgi Raonić (8), koja je ušla sa klupe i do kraja odigrala sjajno.

NIS Spartak – Jedinstvo (Užice) 3:1
(21:25, 25:17, 25:7, 25:15)

Dvorana: „Dudova šuma“
Gledalaca: 250
Sudije: Robert Leko (Sremski karlovci) i Aleksandra Balandžić (Beograd)
Trajanje meča: 89 minuta

NIS SPARTAK: Raonić 8, Memišević (libero), Trnić 12, Cvetićanin 16, Helić 17, Vujčin, Antanasijević, Medić 11, T. Matić 11, Radakov, Oluić, D. Matić (libero).Trener: Damir Petković.

JEDINSTVO: Tripković 1, Trivunić 8, Sekulić, Kompirović, Jelisavčić 1, Tomašević-Petrić 10, Aleksić 8, Kutlešić 2, Češljar 4, Radović 7, Spasenić (libero), Trajković.

Posle 11 odigranih kola na prvom mestu je beogradska Crvena zvezda, zatim sledi ŽOK "Spartak", pa Vizura i kao četvrta ekipa sinoćnji protivnik ŽOK "Jedinstvo".

ŽOK "Spartak" - nova tri boda i povratak na drugu poziciju

Izvor: Wiener Städtische liga
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2467
Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.