Komentara: 49
Pregleda: 6295

Značajni projekti za Suboticu sadržani u koalicionom sporazumu između SNS-a i SVM-a

04.11.2022. u 15:12h
Izvor: Subotica.com
Značajni projekti za Suboticu sadržani u koalicionom sporazumu između SNS-a i SVM-a

U koalicionom sporazumu između Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, koji je potpisan prvog dana novembra, sadržani su i brojni projekti od značaja za Suboticu.

Koalicioni sporazum sadrži naša zajednička programska opredeljenja. Ima mnogo tačaka, od konkretnih koraka koji treba da se učine od strane Vlade Srbije po pitanju migrantske krize, a tu su i tačke uz vezi sa poljoprivredom, ostvarenjem prava pripadnika nacionalnih manjina i ono što je izuzetno značajno to su infrastrukturni projekti - kazao je narodni poslanik u Vladi R. Srbije i potpredsednik SVM-a, Balint PastorSve što je realizovano u Subotici iz republičkih izvora u proteklim godinama, realizovano je zahvaljujući koalicionom sporazumu između SNS-a i SVM-a. Ovde govorim o projektima poput "ipsilon" kraka, akva parka na Paliću, odnosno do tačke do koje je stigla izgradnja, i Narodnog pozorišta. Više puta sam govorio o tome da do 2014. godine, punih 7 godina, republička vlada nije davala ni dinar za izgradnju pozorišta, a trenutno je to najveća investicija u oblasti kulture u Srbiji.

Značajni projekti za Suboticu sadržani u koalicionom sporazumu između SNS-a i SVM-aZavršetak Narodnog pozorišta, akva parka na Paliću, Gradskog stadiona, unapređenje "ipsilon" kraka, rekonstrukcija Opšte bolnice Subotica, ulaganja u putnu i železničku infrastrukturu, samo su neki od projekata koji se tiču našeg grada, a nalaze se u novom koalcionom sporazumu koji su potpisali predsednik SNS-a, Aleksandar Vučić i predsednik SVM-a, Ištvan Pastor.

Kompletan tekst koalicionog sporazuma možete pročitati klikom ovde

Na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije imenovano je ukupno osam državnih sekretara iz redova SVM-a: Daniel Đivanović, Robert Jakša,  Atila Juhas, Emeše Lalić Urban,  Jožef Kerekeš, Mihalj Njilaš, Ferenc Vicko i Anamarija Viček.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 49
Pregleda: 6295
Povezane teme

savez vojvođanskih mađara

srpska napredna stranka

pastor balint

koalicija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.