Komentara: 15
Pregleda: 3826

Zimsko krpljenje puteva

24.02.2014. u 15:26h
Izvor: RTV Yueco
Do 15. marta traje akcija zimskog krpljenja puteva u Subotici, a po nalogu Direkcije za izgradnju grada pokrpljeno je 1200 kvadratnih metara.
Zimsko krpljenje puteva

Za sada je u ove namene potrošeno oko milion i 200 hiljada dinara, dok će uključujući frebruar i prvu polovinu marta ta cifra dostići i dva miliona dinara. I pored velikih napora da se ulice u gradu zakrpe, vozači nisu zadovoljni stanjem puteva, dok u Direkciji navode da su i oni svesni takve situacije.

Aleksandar Gabrić već dve godine radi kao taksista. Po njegovim rečima, ulice u gradu su pune rupa, koje su posebno opasne za vreme kiše, kada se ne razlikuju od običnih barica na putu.

Krpljenje puteva radi se u vreme kada nema padavina i do sada je urađeno oko 1200 kvadratnih metara. Tokom februara je urađeno oko 300 kvadratnih metara, zbog veće količine padavina, a za kompletne radove, koji će biti završeni tokom marta, Direkcija će izdvojiti blizu 2 miliona dinara.

Trenutno je u toku javna nabavka za održavanje i rekonstrukciju puteva tokom letnjeg perioda, a otvaranje javne nabavke će biti u petak 28. februara. Najbolji ponuđač sklopiće ugovor sa Direkcijom za izgradnju grada. Cena letnjeg održavanja puteva, mnogo je veća od zimskog i računica je da će dostići cifru i do 10 miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 3826
Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

rupe na putevima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.