• Pregleda: 3494

Zimsko krpljenje puteva

Do 15. marta traje akcija zimskog krpljenja puteva u Subotici, a po nalogu Direkcije za izgradnju grada pokrpljeno je 1200 kvadratnih metara.
Zimsko krpljenje puteva

Za sada je u ove namene potrošeno oko milion i 200 hiljada dinara, dok će uključujući frebruar i prvu polovinu marta ta cifra dostići i dva miliona dinara. I pored velikih napora da se ulice u gradu zakrpe, vozači nisu zadovoljni stanjem puteva, dok u Direkciji navode da su i oni svesni takve situacije.

Aleksandar Gabrić već dve godine radi kao taksista. Po njegovim rečima, ulice u gradu su pune rupa, koje su posebno opasne za vreme kiše, kada se ne razlikuju od običnih barica na putu.

Krpljenje puteva radi se u vreme kada nema padavina i do sada je urađeno oko 1200 kvadratnih metara. Tokom februara je urađeno oko 300 kvadratnih metara, zbog veće količine padavina, a za kompletne radove, koji će biti završeni tokom marta, Direkcija će izdvojiti blizu 2 miliona dinara.

Trenutno je u toku javna nabavka za održavanje i rekonstrukciju puteva tokom letnjeg perioda, a otvaranje javne nabavke će biti u petak 28. februara. Najbolji ponuđač sklopiće ugovor sa Direkcijom za izgradnju grada. Cena letnjeg održavanja puteva, mnogo je veća od zimskog i računica je da će dostići cifru i do 10 miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

15
Always Ultra Odgovori
Sta je to do sada uradjeno ? Koji veliki napori ? Nisam video nijedan krater da je zakrpljen !
Kome oni lazu ? Smatraju nas govedima i retardima (sto svakako nismo iako tako zivimo) !
DariusM Odgovori
Zakrpite raskrsnicu na Beogradskom putu i Bajnatska ulica.To su pravi kreateri na sred raskrsnice.Unapred hvala
timberland Odgovori
Kakvo crno krpljenje...nove puteve treba da pravite !!!!
rabadzija Odgovori
Ako vec ne mozete da krpite zbog kise onda na tim mestima postavite znakove dok ne pocnete radove, juce umalo ostadoh bez tocka u Macvanskoj.
car lazar Odgovori
ko ih krpi ne zna svoj posao.Ulica C.lazara od pekare do M.Obilica,taman ljudi zakrpili,pala kisa i sneg popustile zakrpe.To se zove klsicno"bacanje novca".A sada sledi prolecno krpljenje A izvodjaci radova trljaju ruke i govore "bice love" od opstine"
pajo Odgovori
Umalo da se obradujem krece kampanja pa sam pomislio bice asvalta! Ali izgleda moram cekati pokrajinske izbore! Koja usteda gradu kad nemamo asvat nemora se krpiti! Sve je ovo sranje ali veliko! Godinama se nista nije odrzavalo!
sreten Odgovori
Kiša pada oni krpe rupe. Ko se imalo razume zna da se krpljenje radi samo kad je suvo vreme
da bi došlo do spajanja novog asvalta za stari, ovako samo se radi uzaludan posao i baca novac a posle nekoliko nedelja imamo opet otvorene te iste rupe. Naravno ovo nekome odgovara jer uvek ima šta da se radi.
gizsike Odgovori
"Trenutno je u toku javna nabavka za održavanje i rekonstrukciju puteva tokom letnjeg perioda, a otvaranje javne nabavke će biti u petak 28. februara. Najbolji ponuđač sklopiće ugovor sa Direkcijom za izgradnju grada." Šta to znači najbolji ponuđač? Naj jeftiniji? Jer u tom slučaju nek ni ne počnu sa "radovima", jer posle dve nedelje sve će izgledati kao ranije. Pitanje je: Ko je ta osoba, koja preuzima te "radove"? Da li ima neko iz direkcije ko izlazi na teren i pogleda da li je sve redovno urađeno kako treba?
Always Ultra Odgovori
sreten

Ja ne vidim ni da je po kisi nesto krpljeno!
-------------------------------------------------
Ako neko zna da je neka od 1001 rupe po ulicama zakrpljena - neka nam javi ovim putem !
vip Odgovori
IDEMO PRED IZBORE DAJTE LISTU ŽELJA KAO KADA DETE OČEKUJE DEDA MRAZA!! Tako je to pre izbore, igramo se mame i tate ili ti podmićivanja da nas što više zavole!

E onda ispunite meni 1 želju, asfaltirajte Šenoinu ulicu 24. Hvala glasaću "sigurno za vas koji to učinite"!
d0108994 Odgovori
Spojite Celjsku sa Jovana Mikića!
Srbistan Odgovori
Pocujte 1200 KVADRATNIH METARA! [*...*]
Ja Odgovori
A što nam je oprema za krpljenje milina jedna...jedan traktor,običan špediter. i mašina za topljenje asfalta koja se skoro raspada na ona dva točka...Danas su bili na pešačkoj stazi ispod podvožnjaka kod zatvora... sve su zadimili, ceo kraj je strašno smrdeo
tetka Odgovori
Ne treba biti uopšte stručan pa da se vidi koliko je to krpljenje NESTRUČNO rađeno. Bitno da privatna firmica koja to radi izvuče pare.
Krpe se rupe pune vode i blata sa starim prljavim asfaltom koji tope kao u srednjem veku i zamazuju lopatama. Te rupe su bile zakrpljene nedelju dana i iste rupe su se opet pojavile.
Eto dotična firma je pobedila na TENDERUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.