Komentara: 7
Pregleda: 3322

Zimske službe spremne za sneg

16.11.2011. u 16:26h
Izvor: RTV Yueco
Zimske službe spremne za sneg

Meteorolozi prve snežne padavine najavljuju za sledeću nedelju, a nadležne zimske službe za održavanje puteva tvrde da su spremne za čišćenje snega sa puteva. Magistralne i regionalne pravce kroz grad, kao i auto-put čistiće Kompanija Vojput, dok će i ove godine o uklanjanju snega sa gradskih ulica, pešačkih i biciklističkih staza brinuti JKP “Čistoća i zelenilo”. Po prvi put, ove godine Komunalna policija će kontrolisati kako su građani i preduzetnici očistili sneg ispred svojih objekata.

Mehanizacija, ljudstvo i materijal za zimsko održavanje puteva su spremni za prvi sneg, tvrde u kompaniji Vojput. Ova kompanija će čistiti i održavati auto-put u punom profilu od Horgoša do petlje Feketić, kao i regionalnalne i magristralne puteve od Dunava do Tise, a po nalogu JP Putevi Srbije. U Subotici, ova kompanija čisti Kelebijski put, stari Beogradski put i Senćanski put do petlje “istok” auto-puta.

Poreske obveznike grada Subotica održavanje lokalnih ulica, trotoara i biciklističkih staza koštaće ove zime oko 11 miliona dinara. Sredstva obezbeđuje JP Direkcija za izgradnju grada, čišćenje snega će i ove godine obavljati JKP “Čistoća i zelenilo”. Prošlogodišnjem rasporedu ulica za čišćenje dodate su i pojedine novoizgrađene ulice, a u Direkciji tvrde da se ni u jednom drugom gradu, pa ni u Subotici neće čistiti apsolutno sve ulice, već će se čistiti po prioritetima i po pravilu da se čisti onda kada padavine krenu, dok će sami putevi biti pripremljeni za padavine.

Ko je kako od građana očistio ispred svojih vrata i dvorišta kontrolisaće Komunalna policija. A kako će Vojput i Čistoća očistiti svoj deo puteva pokazaće prvi sneg, koji se očekuje sledeće nedelje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3322
Povezane teme

vojput

jkp čistoća i zelenilo

zimska služba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.