Komentara: 46
Pregleda: 7973

Zimske službe na terenu, vozači kritikuju

22.01.2019. u 14:31h
Izvor: Subotica.com
Subotica se jutros probudila pod snežnim pokrivačem, a prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, padavine će trajati do srede, oko 6 časova ujutro. Zimska služba je od sinoć na terenu, a vozači i učesnici u saobraćaju ukazuju na propuste i poručuju da nisu zadovoljni njenim učinkom.
Zimske službe na terenu, vozači kritikuju

Jutrošnju sliku zabeljenih i neočišćenih ulica, najpre su primetili vozači i drugi učesnici saobraćaja, koji su ukazali na to da Zimska služba, umesto da čisti puteve grtalicom, samo posipa so po kolovozu, zbog čega nam se obratio i jedan sugrađanin.

- Obraćam se kao učesnik u saobraćaju. Nedopustivo je da oni koji održavaju puteve uopšte ne čiste sneg sa puteva, nego samo sole. To stvara snežnu kašu koja je opasna i za pešake i za vozače - ukazao je naš sugrađanin.

Brojne kritike i komentari dolaze sa društvenih mreža. Vozači uglavnom nisu zadovoljni, ali ima i oni koji kažu da u samom gradu nemaju većih problema sa kretanjem, a da je malo veći problem kada se ide prema prigradskim naseljima, ali i u nekim mesnim zajednicama kao što su Makova sedmica, Teslino naselje, pa i Mali Bajmok.

Zimske službe na terenu, vozači kritikuju

Kliknite za veću mapu

Ovu informaciju potvrdio je Miloš Ljubisavljević, rukovodilac Zimske službe firme "Extra-auto transport" iz Vrbasa, rekavši da je na početku padavina, oko 1 čas iza ponoći, krenula akcija soljenja puteva u cilju otapanja snega koji se nalazi na kolovozima. Kako je obrazložio, akcija je trajala do 7 časova ujutro, a u njoj su učestvovala sva vozila koja su u programu rada Zimske službe, koja su posipala so samo po onim ulicama koje su u nadležnosti upravljača puteva.

- Druga akcija započela je u 12 časova i u slučaju da postoje veće količine snega na putu, čišćenja će se vršiti grtalicom, a ukoliko ne postoje, vršiće se samo soljenje puteva. Svi kamioni koji rade u Zimskoj službi imaju grtalicu, te u slučaju da nema snega na putu, one se neće spuštati, a u slučaju da ga ima, grtalice se spuštaju i višak snega se gura sa puta - objasnio je Ljubisavljević.

Zimske službe na terenu, vozači kritikuju

Kliknite za veću mapu

Zimske službe na terenu, vozači kritikuju

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, snežne padavine bi trebalo da traju do srede, oko 6 časova ujutro, a iz Zimske službe poručuju da će u toku večeri biti organizovana još jedna akcija, koja će trajati do prestanka padavina.

- Produžujemo rad dokle god treba, nije uopšte pitanje da li će se čistii ili neće. Ako se nastave padavine, naravno da ćemo nastaviti da čistimo sneg, dokle god da traje. Radimo u smenama koje traju u proseku traju po šest sati, a u slučaju da je potrebno, akcija se produžava - poručio je Ljubisavljević.

Zimske službe na terenu, vozači kritikuju

Zimske službe na terenu, vozači kritikuju

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 46
Pregleda: 7973
Povezane teme

zimska služba

čišćenje snega

sneg u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.