Komentara: 3
Pregleda: 6461
Foto

Žića Maradona donirao pomagala deci sa smetnjama

22.03.2016. u 18:11h
Izvor: Subotica.com
U okviru humanitarne akcije pod nazivom „Budi human - ja sam human“ pod pokroviteljstvom Živorada Đurića, poznatijeg kao Žića Maradona, 24 mališana sa smetnjama iz našeg grada dobilo je medicinska pomagala.
Žića Maradona donirao pomagala deci sa smetnjama

Invalidska kolica, ortopedske cipele, štake, štapovi za slepe osobe i naočare dodeljeni su đacima iz 6 osnovnih škola, deci Doma za decu sa smetnjama „Kolevka“ i OSŠ „Žarko Zrenjanin“, koja je učestvovala u organizaciji humanitarne akcije.

Pomoćnica direktora OSŠ „Žarko Zrenjanin“, Danke Milošević se u ime dece i roditelja zahvalila donatoru i istakla da će ova vrsta pomoći, rasteretiti kućni budžet mnogih porodica.

Žića Maradona donirao pomagala deci sa smetnjama

- Znamo da sva deca kojoj je potrebna ova vrsta pomoći ne mogu biti obuhvaćena, ali smo gledali da rasteretimo kućni budžet roditeljima koji nisu u prilici da izdvoje ta sredstva, pa im je ova akcija velika pomoć. Kod nas u školi je povećan broj invalida, dece sa slabovidošću i ostalim smetnjama, tako da nam ova vrsta pomoći puno znači - kaže Danka Milošević.

Živorad Đurić je dugogodišnji pokrovitelj niza humanitarnih aktivnosti za decu sa smetnjama. Njegova najveća želja je da sva deca budu ravopravna, ali to se može postići, kako je rekao, jedino ukoliko svi pokažu humanost.

Žića Maradona donirao pomagala deci sa smetnjama

Žića Maradona donirao pomagala deci sa smetnjama

- Humanost je jedan virus koji se širi ovakvim manifestacijama. Ova manifestacija danas bi trebalo da probudi emociju kod mnogih. Želeo bi da roditelji dece koja imaju sredstava da odu na ekskurziju pomognu i njihovim drugarima iz razreda koji to ne mogu. Probudite emociju i budimo ravnopravni da sva naša deca vide Beograd, Niš, Kragujevac, da zajedno putuju jer tad će se više i voleti. To je i cilj moje akcije - kaže Živorad Đurić.

Izvor: Subotica.com
Humanitarne akcija: "Budi human - ja sam human" Humanitarne akcija: "Budi human - ja sam human" Humanitarne akcija: "Budi human - ja sam human" Humanitarne akcija: "Budi human - ja sam human" Humanitarne akcija: "Budi human - ja sam human" Humanitarne akcija: "Budi human - ja sam human" Humanitarne akcija: "Budi human - ja sam human" Humanitarne akcija: "Budi human - ja sam human"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 5 dana
Komentara: 3
Pregleda: 6461
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.