Komentara: 0
Pregleda: 3325

ŽFK "Spartak" najbolja ekipa Vojvodine u 2012. godini

21.12.2012. u 14:07h
Izvor: Portal Vlade APV
U Skupštini AP Vojvodine danas je upriličena svečanost povodom dodele godišnjih priznanja u oblasti sporta „Vihor". Desetu godinu za redom, dodeljena su priznanja u kategoriji za najboljeg sportistu, najbolju sportistkinju, najbolju mušku i žensku ekipa. Priznanje se sastoji od statue „Vihor", povelje i novčane nagrade koja za pojedince iznosi 6 prosečnih plata, a za najbolje ekipe 400 hiljada dinara.
ŽFK "Spartak" najbolja ekipa Vojvodine u 2012. godini

Odlukom žirija, koji su činili pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu, proslavljeni sportista Mihail Dudaš, Ivana Šešum, sportski radnik, trener Marin Dujić i sportski novinar Boris Zelembaba, ove godine za najbolju sportistkinju izabrana je reprezentativka Srbije i članica Veslačkog kluba „Danubius" Iva Obradović, najbolji sportista je reprezentativac Srbije i član Kajak Kanu kluba „Bečej" Marko Novaković. Za najbolju ekipu u ženskoj kategoriji proglašen je Ženski fudbalski klub „Spartak" iz Subotice, dok je najbolja muška ekipa Basket tim Srbije, koji čine 4 momka iz Novog Sada.

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu je ponovila je da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu bio pionir u mnogo čemu, ustanovljen je pre tačno 10 godina, a republičko ministarstvo tek nekoliko godina kasnije.

"Bili smo pioniri ne samo u prepoznavanju potrebe da sport i resor omladine budu striktno definisani u sistemu, već i ostali dosledni kada smo donosili i druga pravila, da oblast u kojoj sportisti i sportski radnici deluju olakšamo i unapredimo na najbolji mogući način. Između ostalog, to se pokazalo i ustanovljavanjem naše najviše nagrade, jedine državne nagrade u Republici Srbiji koja se dodeljuje najboljima u oblasti sporta. „Vihor" predstavlja jedno društveno priznanje i zahvalnost za sve što su nam nagrađeni podarili u 2012. Verujemo da će današnji laureati iskoristiti ove nagrade za unapređenje svog rada i ujedno pozivamo sve potencijalne kandidate da se još više aktiviraju i prate konkurse Sekretarijata kako bi konkurencija naredne godine bila što jača, a očekujemo i više žena u ovakvim i sličnim događajima", istakla je Marinika Čobanu.

ŽFK "Spartak" najbolja ekipa Vojvodine u 2012. godini

Foto: Portal Vlade APV

Svečanost je svojim prisustvom uveličao je i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar koji je istakao da mu je velika čast što je opet među uspešnim ljudima na svečanosti koja je već postala tradicija.

"Sigurno je da je ovo jedan najnormalniji način da se našim sportistima odužimo na vrhunskim rezultatima i na tome što na najlepši način prenose sliku o našoj zemlji", rekao je Šoštar i dodao da je siguran da će iz godine u godinu naši sportisti postizati još bolje rezultate, i tako uspešno predstaviti Srbiju na svim budućim takmičenjima, pa i na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru.

Izvor: Portal Vlade APV
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3325
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.