Komentara: 0
Pregleda: 3025

ŽFK "Spartak" Kup utakmicom nastavlja takmičarsku sezonu

14.03.2014. u 11:43h
Izvor: Subotica.com
Bliži se nastavak prvenstva za aktuelne šampionke srpskog fudbala, a prva zvanična utakmica, posle napornih priprema, odigraće se u subotu u Šabcu, kada Spartak gostuje istoimenoj ekipi u okviru osmine finala Kupa Srbije.
ŽFK "Spartak" Kup utakmicom nastavlja takmičarsku sezonu

Naredne subote, 22. marta, nastavlja se fudbalsko prvenstvo za žene, a Spartak svoju prvu utakmicu igra protiv Napretka iz Kruševca, prvog pratioca u Superligi. U poslednjih 5 susreta koje su igrali u Prvoj ligi, a zatim i Superligi ŽFK "Spartak" je bio uspešniji u svih 5, a odnos snaga i govori da bi se takav trend mogao i nastaviti.

Ipak, prva takmičarska utakmica za ŽFK "Spartak" u 2014. utakmici igra se subotu od 15 časova, kada "golubice" gostuju u Šabcu i igraju utakmicu osmine finala Kupa Srbije i pokušaće da odbrane trofej.

"Atmosfera u timu je odlična, devojke sa nestrpljenjem očekuju početak drugog dela sezone. U želji da odbranimo titulu, motivacija tima je na veoma visokom nivou, a psiho-fizička sprema ne zaostaje. Vredno smo trenirale na Zlatiboru i napravile veoma dobru pripremu za nove izazove koji nas očekuju u nastavku sezone." - izjavila je Nevena Damjanović, zamenica kapitena.

ŽFK "Spartak" Kup utakmicom nastavlja takmičarsku sezonu

U prelaznom roku srpskog šampiona napustile su dve vrlo važne igračice, ali u istom periodu dovedene su nove snage, perspektiva srpskog fudbala i budućnost subotičke ekipe.

"Želimo da pomeramo granice i rešene smo da u svim poljima napravimo korak više. Otišle su nam dve bitne igračice, ali to nas neće sprečiti da idemo ka visokim ciljevima koje smo postavile sebi. Nove igračice su se veoma dobro pokazale i dokazale da mogu mnogo da pomognu timu, i da tim može na njih da se osloni." - dodaje Damjanovićeva.

Da žele da nastave sa šampionskim ambicijama pokazale su i kroz naporne pripreme, na kojima su pokazale timski duh i želju za dokazivanje, što je preduslov za dobre rezultate.

"Bez obzira na to koji nas od protivnika čeka na drugoj strani terena, u svaku ćemo utakmicu ući kao da od iste zavisi sve, maksimalno fokusirane sa željom da pružimo svoj maksimum. Odličan timski duh i želja za dokazivanjem je ono sto će nam dodatno dati vetar u ledja" - zaključila je Nevena Damjanović.

Da je sve podređeno timu, a ne individualcima, pokazuje nedavna odluka rukovodstva ŽFK "Spartak" kada su zbog kršenja klubske discipline iz prvog tima odstranjene Jelena Čubrilo i Aleksandra Savanović, kako stoji u obrazloženju kluba "iz razloga što iskazuju samovolju i sebičnost, a svoju ljubav prema klubu u ovom izopačenom vremenu mere samo novcem". Kompletno saopštenje možete da pročitate na zvaničnom sajtu ŽFK "Spartak".

Dobra atmosfera i kolektivni duh godinama krase subotičkog šampiona, kriza u društvu i sportu su faktori koji svakako mogu da utiču na ovo stanje, ali stručnim radom, poverenjem i korektnim odnosom kluba prema igračicama golubice uzvraćaju dobrim rezultatima. Ovo nije prvi put da je klub reagovao na kršenje klubske discipline i kodeksa profesionalne odgovornosti i bez sumnje tako će biti i nadalje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 3025

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.