Komentara: 1
Pregleda: 3036

ŽFK "Spartak" i ove sezone u najjačem Evropskom takmičenju

11.06.2013. u 12:51h
ŽFK “Spartak” iz Subotice kao predstavnik Srbije u kvalifikacijama za novu sezonu fudbalske lige šampiona za žene nalazi se u drugom šeširu klubova učesnika kvalifikacione runde. Žreb će se održati 27. juna od 14 časova u Nionu.
ŽFK "Spartak" i ove sezone u najjačem Evropskom takmičenju

Ovo je veliki uspeh kluba koji je za samo tri godine svojim rezultatima ostvario odličan koeficijent na rang listi klubova UEFA-e. Na kvalifikacionom turniru Spartak kao ekipa iz drugog šešira poslednju utakmicu u grupi igra sa nosiocem grupe koji dolazi iz prvog šešira, što je veoma povoljno za klub. Prva utakmica se igra sa ekipom iz četvrtog šešira, dok se druga utakmica igra sa ekipom iz trećeg šešira.

U klubu ističu da su veoma srećni što su već danas u mnogo boljoj poziciji nego predhodnih godina i nadaju se da će žreb biti povoljan.

Mogući protivnici Spartaka iz najjačeg prvog šešira su Glasgow City iz Škotske, RTP Unia iz Poljske, FC Zurich iz Švajcarske, AC PAOK iz Grčke, Apollon Ladies FC sa Kipra, Olimia Cluj iz Rumunije, MTK Hungaria FC iz Mađarske, WFC SFK 2000 Sarajevo iz Bosne i Hercegovine.

ŽFK Spartak je i ove godine podneo kandidaturu za domaćina kvalifikacionog turnira UEFA lige šampiona u Srbiji.

"Svakako da smo imali dobru volju i želju da i ove godine dovedemo Evropu u Suboticu, s obzirom da su predhodna dva turnira i sama organizacija u Subotici ocenjena sa najvišom ocenom od zvaničnika UEFA.  Međutim, stiglo je obaveštenje od UEFA-e da se ove godine prijavio rekordni broj klubova sa namerom da budu domaćini, iz tog razloga su domaćini izabrani putem žreba." - izjavio je Bojan Arsić, sportski direktor ŽFK "Spartak".

Ove godine u ulozi domaćina kvalifikacionog turnira lige šampiona biće:

  • Iz prvog šešira: Apollon Ladies FC sa Kipra, Olimia Cluj iz Rumunije i WFC SFK 2000 Sarajavo iz Bosne i Hercegovine
  • Iz drugog šešira: P-35 Vantaa  iz Finske, FC Twente iz Holandije
  • Iz trećeg šešira: WFC Pomurje iz Slovenije, Clube Athletico Ouriense iz Portugalije.
  • Iz četvrtog šešira: Crusaders Strikers WFC iz Severne Irske.

ŽFK "Spartak" ne može dobiti domaćina iz drugog šešira, s obzirom da se nalazi u istom.

Moguće destinacije ženskog fudbalskog kluba "Spartak" za kvalifikacioni turnir UEFA lige šampiona za žene, koji se igra od 8 - 13. avgusta 2013. godine su Kipar, Rumunija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Portugalija i Severna Irska.

Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3036
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.