Komentara: 3
Pregleda: 4917

ŽFK "Spartak" - borba za regularnost takmičenja

21.11.2012. u 10:44h
Odavno u srpskom fudbalu kruže priče o nemeštanju fudbalskih utakmica i neregularnosti po raznim osnovama, ali priča koju pokušava da ispriča ŽFK "Spartak" nadležnim organima u Fudbalskom savezu Srbije kako stoje stvari neće dovesti do preispitivanja nekih spornih činjenica koje je ovaj klub izneo i iznosi poslednjih godinu dana.
ŽFK "Spartak" - borba za regularnost takmičenja

Naime, radi se o funkcionisanju beogradskog kluba "LASK Crvena zvezda" koji kako se tvrdi iz ŽFK "Spartak" deluje protivpravno i suprotno od propisa koje je propisalo upravo naše naše najviše fudbalsko telo - FSS.

U nedelju na Gradskom stadionu je trebalo da se odigra prvenstvena utakmica ženske lige između domaćeg ŽFK  "Spartak", aktuelnih šampionki i beogradske LASK Crvene zvezde. ŽFK "Spartak" je blagovremeno najavio FSS-u da ne želi da bude domaćin nepostojećem klubu dok god se ne razjasni situacija oko tvrdnji koje je ŽFK "Spartak" dao argumentovano.

Ova utakmica nije ni odigrana, a FSS tek treba da se oglasi i da dâ svoje viđenje situacije, odnosno da li će potez ŽFK "Spartak" smatrati opravdanim i legitimnim pravom, koji je u cilju zaštite integriteta i regularnosti srpskog fudbala, ili će to možda ipak biti u vidu sankcionisanja subotičkog šampiona i time stati u zaštitu nekim ljudima i omogućiti da se neke potencijalne mutnje radnje nastave. FSS je na potezu, ŽFK "Spartak" je svoj deo uradio i sada se čeka reakcija... neka...

Za više detalja oko pritužbi ŽFK "Spartak" na račun ŽFK "LASK Crvena zvezda", pročitajte saopštenje " ŽFK Spartak traži intervenciju FSS-a" koje smo objavili pre mesec dana.

Rezultati ovih timova u ovakvoj situaciji trebalo bi biti irelevantni za ovu spornu situaciju ali s obzirom da su ovi timovi u konkurenciji za šampiona Srbije koje u našoj slabašnoj ligi jedini pravi izazov, kako sportski tako i finansijski, vidi u evropskim takmičenjima, u Ligi šampiona za žene - ovo pitanje je vrlo važno da se reši kako ne bi dolazili u situaciju da UEFA postavi dilemu da li je naše takmičenje regularno i da li žele ovim perspektivnim devojkama da omoguće takmičenje u evropskoj konkurenciji.

Poznato je da srpski fudbalski savez već duže vreme je po specijalnim nadzorom UEFA čelnika, zbog svih nesportskih dešavanja u poslednjih najamnje 10 godina, da nam je izrečen figurativno rečeno žuti karton i ova situacija u ženskom nacionalnom takmičenju zasigurno neće doneti ništa dobro tako je da je vrlo bitno da se situacija analizira, da se "presudi" ko je u pravu i da se konačno završi ova priča, na zadovoljstvo svih onih koji prate ovaj sport, na svim nivoima i u svim konkurencijama.

Da sve ovo sve manje ima veze sa fudbalom govori i situacija da su rukovodstvo i igračice, kao članovi ovog sportskog kluba, izloženi najdirektnijim pretnjama koje su između ostalog i u pisanoj formi stizale raznim kanalima. Neki od ovih slučajeva su prijavljeni nadležnim organima u MUP-u, i osnovano se sumnja da je bezbednost pomenutih ugrožena, iako nemamo zvanične reakcije iz MUP-a.

Uostalom, pogledajte jučerašnju konferenciju za štampu koju je održao Zoran Arsić, predsednik kluba. Ovde je iznešeno mnogo detalja koje bi bilo nezahvalno interpretirati jer imaju određenu istoriju, imaju svoj uvod, zaplet, kulminaciju... a rasplet se tek očekuje...

Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 4917
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

fudbalski savez srbije

zoran arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.