Komentara: 1
Pregleda: 4339

ŽFK "Spartak" bez plasmana među 32 najbolje evropske ekipe

28.08.2016. u 19:51h
Izvor: Subotica.com
Ženski fudbalski klub "Spartak" ove sezone nije uspeo da se plasira među 32 najbolje evropske ekipe pošto su u 3. kvalifikacionoj grupi osvojili drugo mesto, odmah iza Breidablika.
ŽFK "Spartak" bez plasmana među 32 najbolje evropske ekipe

Fudbalerke Spartaka savladale su bugarskog šampiona NSA Sofija sa 2:0. U drugom meču ove grupe Breidablik je bio ubedljiv protiv domaćina turnira (Kardif Met) sa 8:0.

U prvom kolu Spartak je igrao 1:1 sa Breidablikom, zatim savladao Velšanke (3:2), a danas došao do nova tri boda, koja nažalost uz visoku pobedu islandske ekipe nisu bila dovoljna za plasman dalje.  U ovoj grupi Breidablik i Spartak osvojili su po 7 bodova, s tim da je gol razlika na strani islanđanki (14:1), dok je Spartak imao šest postignutih i tri primljena.

U meču protiv bugarskog šampiona Spartak je nakon nekoliko propuštenih prilika poveo u 33. minutu preko Slovićeve. Filipovićeva je izvela korner, Pavlovićeva prosledila loptu do Slovićeve za 1:0. Bugarkinje su se dobro branile do kraja prvog dela, nisu dozvoljavale "golubicama" da povećaju prednost.

U nastavku meča nije bilo većih promena. Obe ekipe imala su svoje prilike, ali je izostala završnica.  Ipak, u 75. minutu Subotičanke su još jednom zatresle mrežu Sofije i duplirale prednost.

Iako se videla velika želja da ubedljivije savladaju protivnika lopta danas nije slušala "golubice" i nekoliko izglednih prilika otišlo je "niz vetar".

Sofija – Spartak 0:2 (0:1)
Slović 33', Kvinsi 75'

NSA Sofija: Kaniaka, Raževa, Tseova, Mitova, Papazova, Asenova (Petrova), Radojska, Kožuleva, Krasteva (Zekova(Dimova)), Atanasova, Gospodinova.

Spartak: Kostić, Gokhman, Vajda, Slović, Kvinsi, Čeng Šu, Filipović, Krstanovska, Pavlović (Matić), Marenić, Valdir (Jakovska).

Arsić: Devojke su ostavile srce na terenu!

Nakon poslednjeg meča kvalifikacija šef stručnog štaba srpskog šampiona Boris Arsić kratko je prokomentarisano ovogodišnje učešće u Ligi šampiona.

– "Zadovoljni smo što se vraćamo bez poraza u ovako teškoj grupi, sa osvojenih sedam bodova koliko ima i naš konkurent koji je rošao u dalji tok takmičenja zahvaljujući gol razlici. Doneli smo novih 2.500 poena i na taj način znatno ojačali naš status u Evropi. Sistem takmičenja koji je uveden od prošle sezone nije nam išao u korist, da je bilo kao i pre da su išle i dve najbolje drugoplasirane ekipe mi bi bili jedna od njih. Devojke su ostavile srce na terenu, dale svoj maksimum i zadovoljne se vraćaju. Dostojno su reprezentovale državu i svoj klub i odlično se nosile sa jakim protivnicima u grupi, što je za svaku pohvalu." - zaključio je Arsić

Od svojih šest učešća u elitnom evropskom takmičenju ŽFK "Spartak" ima polovičan učinak, odnosno tri prolaza među 32 evropske ekipe, a još uvek se pamti prošlogodišnji nastup protiv moćnog Wolsburga, finaliste prošlosezonskog turnira.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4339

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.