Komentara: 1
Pregleda: 2377
Foto

Žene u biznisu - hrabrim koracima od vizije do misije

20.03.2019. u 13:06h > 21.03.2019. u 14:53h
Izvor: Subotica.com
Žene u biznisu - hrabrim koracima od vizije do misije

Kako da se osmele da pokrenu sopstveni biznis ili da budu još bolje u onom što već rade, koji su sve neophodni koraci od ideje do realizacije preduzetničkog plana samo su neke od tema o kojima je danas u Poslovnom inkubatoru Subotica govorila Indira Popadić, autorka interaktivnog priručnika, „Uzmite život u svoje ruke“. Predavanje „Žene u biznisu“ okupilo je Subotičanke svih generacija koje su netremice slušale o izazovima koje nosi preduzetništvo.

- Iz mog dugogodišnjeg iskustva mogu da kažem da je odgovornost na prvom mestu, kako prema sebi tako i prema ljudima koji vas okružuju. Preduzetništvo je teško, ali ono donosi mogućnost da sami odlučujete, da pratite tržište i ulažete zu svoje znanje - ističe Indira Popadić, poslovni konsultant, koja je u preduzetništvu više od dve decenije. – Znanje je skupo ali je neznanje još skuplje.

Po njenim rečima, za pokretanje biznisa potreban je novac, ali je intelekt najvažniji kapital.

- Najpre treba da ucrtamo početnu tačku, a onda i put kojim idemo – od vizije do misije. Strategija znači da sa resursima koje imamo, a mnogi misle da je najvažniji resurs novac ali nije već je to naš intelekt i želja da nešto postignemo u životu, hrabro realizujemo naše ideje – poručuje Indira. – Ima mesta za sve, za svačije ideje i proizvode. Osnova svega je dnevni plan, a onda i nedeljni, mesečni, godišnji... Malim koracima dolazimo do uspeha.

Ono što je najvažnije, kako kaže predavač, neuspeh nije opcija.

- Neuspeh ne postoji, njega je osmislio neko ko leži  i kome je lakše da kritikuje nego da se upusti u akciju. Svaka greška na kojoj  nešto naučimo je zlatna lekcija i ako smo na njoj nešto naučili onda je to bilo pogrešno uverenje – jasna je Indira Popadić.

Današnje predavanje je bilo samo jedno u nizu koje, besplatno za sve sugrađane, organizuje Poslovni inkubator Subotica. Već iduće srede, 27. marta od 10 časova  biće održano predavanje na temu „Odbijanje kao podsticaj“ predavača Bojana Božovića, a 3. aprila Dimitrije Ostojić govoriće na i temu interneta, marketinga i društvenih mreža.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2377
Povezane teme
biznis inkubator žensko preduzetništvo osnaživanje žena
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.