• Pregleda: 2198

Zeleni Subotice nastavljaju akciju čišćenja Kelebijske šume

Saopštenje Gradskog odbora "Zeleni Subotice" Subotica, povodom nastavka akcije čišćenja Kelebijske šume, prenosimo u celosti.
Zeleni Subotice nastavljaju akciju čišćenja Kelebijske šume

U subotu 28. oktobra 2017. godine Zeleni Subotice će nastaviti ekološku akciju u Kelebijskoj šumi, najveću u poslednjih nekoliko godina u našem gradu. Predvođeni svojim gradskim odborom, volonteri Zelenih Subotice će organizovano sakupljati smeće i uklanjati divlje deponije na jednom od područja koja su ranije markirana kao zagađena.

Reč je o nastavku akcije koja je započela 3. juna ove godine kada je ukupno oko 50 volontera Zelenih Subotice tokom dana prikupilo 120 džakova otpada i izravnalo 20-ak mesta u šumi na kojima su do tada bila odlagališta. Toga dana su uz Zelene Subotice u akciji učestvovali i aktivisti Srpske napredne stranke, Udruženja „Zajedno“, stolarskih udruženja, kao i predstavnici mesnih zajednica „Zorka“ i „Kelebija“, a logističku pomoć je pružilo Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ Subotica.

Prema projektu uklanjanja divljih deponija, Zeleni Subotice su prethodno u Kelebijskoj šumi locirali 50 nelegalnih odlagališta smeća i nerastvorivog otpada.

Zeleni Subotice su odlučni u nameri da nastave rad na promeni svesti pojedinaca koji se na zabrinjavajući način ophode prema našem najvećem ekološkom staništu, našoj oazi kiseonika Kelebijskoj šumi. Upravo zbog toga Zeleni Subotice koriste i ovu priliku da pozovu nadležne da, osim podrške ovakvim akcijama, drastično kažnjavaju sve one koji urušavaju prirodno okruženje grada.

Zeleni Subotice pozivaju sve građane da, ukoliko žele i imaju vremena, daju svoj doprinos očuvanju i zaštiti prirode u našem gradu i okolini, te da se priključe akciji koja u subotu počinje okupljanjem u 9,00 sati ispred prostorija MZ „Kelebija“.

// kraj saopštenja

Izvor: Gro Zeleni Subotice

povezane teme

8
gondzil Odgovori
Neka vajda i od njih!!!!
Nemanja Odgovori
Prolazim tamo svaki dan i zaista nailazim na gomile smeca. Pridruzicu se u nekim narednim akcijama jer sam sada nazalost sprecen. Hvala sto brinete!
Ivana Odgovori
Bila sam prosli put, idem i sada. Dobro je drustvo i druzenje. A uradimo i nesto korisno
IvanaM Odgovori
Dolazim....akcije kao nekad u stara dobra vremena
ffilozoff Odgovori
PITANJe-gde idu novci od zastite zivotne sredine koju gradjani placaju gradskim pacovima,a danas je citav grad dobio opomene??? Npr. dobio sam opomenu za 0.47 para,dug 0.00,a kamata 0.47 para??? Komsije dobijale 1500-2500din. Novac se uplacuje gradskoj upravi,pa me zanima gde idu NOVCI-za zastitu zivotne sredine,,jer se nista NE radi!!! POLICIJA da ispita OVO!!!
Ljilja
U pravu ste.Mi smo dobili skoro 4000 opomenu sa kamatom,za ovu godinu.Nikada do sada za neplaćenu eko-taksu nisu slali opomene i sigurno ne ovolike iznose.Gde li ode toliki novac?
ffilozoff
P.S ljudi oni Nas leegalno kradu-gde je tu novopostavljeni Vucicev zastitnik gradjana SUBOTICE>??? Tj. Srbije...
Nena Odgovori
Nek čiste malo to smeće SNS. Malo u šumi, malo i u svojim redovima 8-)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.