Komentara: 8
Pregleda: 2628

Zeleni Subotice nastavljaju akciju čišćenja Kelebijske šume

24.10.2017. u 14:18h
Izvor: Gro Zeleni Subotice
Saopštenje Gradskog odbora "Zeleni Subotice" Subotica, povodom nastavka akcije čišćenja Kelebijske šume, prenosimo u celosti.
Zeleni Subotice nastavljaju akciju čišćenja Kelebijske šume

U subotu 28. oktobra 2017. godine Zeleni Subotice će nastaviti ekološku akciju u Kelebijskoj šumi, najveću u poslednjih nekoliko godina u našem gradu. Predvođeni svojim gradskim odborom, volonteri Zelenih Subotice će organizovano sakupljati smeće i uklanjati divlje deponije na jednom od područja koja su ranije markirana kao zagađena.

Reč je o nastavku akcije koja je započela 3. juna ove godine kada je ukupno oko 50 volontera Zelenih Subotice tokom dana prikupilo 120 džakova otpada i izravnalo 20-ak mesta u šumi na kojima su do tada bila odlagališta. Toga dana su uz Zelene Subotice u akciji učestvovali i aktivisti Srpske napredne stranke, Udruženja „Zajedno“, stolarskih udruženja, kao i predstavnici mesnih zajednica „Zorka“ i „Kelebija“, a logističku pomoć je pružilo Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ Subotica.

Zeleni Subotice nastavljaju akciju čišćenja Kelebijske šume

Prema projektu uklanjanja divljih deponija, Zeleni Subotice su prethodno u Kelebijskoj šumi locirali 50 nelegalnih odlagališta smeća i nerastvorivog otpada.

Zeleni Subotice su odlučni u nameri da nastave rad na promeni svesti pojedinaca koji se na zabrinjavajući način ophode prema našem najvećem ekološkom staništu, našoj oazi kiseonika Kelebijskoj šumi. Upravo zbog toga Zeleni Subotice koriste i ovu priliku da pozovu nadležne da, osim podrške ovakvim akcijama, drastično kažnjavaju sve one koji urušavaju prirodno okruženje grada.

Zeleni Subotice pozivaju sve građane da, ukoliko žele i imaju vremena, daju svoj doprinos očuvanju i zaštiti prirode u našem gradu i okolini, te da se priključe akciji koja u subotu počinje okupljanjem u 9,00 sati ispred prostorija MZ „Kelebija“.

// kraj saopštenja

Izvor: Gro Zeleni Subotice
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 2628
Povezane teme

akcija čišćenja subotice

kelebijska šuma

čišćenje naselja

zeleni subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.