• Pregleda: 6422

Uspešna ekološka akcija u Kelebijskoj šumi

Zeleni Subotica organizovali su u subotu, 3. juna, ekološku akciju u Kelebijskoj šumi, gde je prethodno locirano 50 nelegalnih odlagališta smeća i nerastvorivog otpada.
Uspešna ekološka akcija u Kelebijskoj šumi

Na jednom od područja na kojima se nalazi veliki broj nelegalnih deponija, u Kelebijskoj šumi, Zeleni Subotice su organizovali jednodnevnu akciju sakupljanja smeća i uklanjanja divljih deponija.

Ukupno oko 50 volontera je tokom dana prikupilo 120 džakova otpada i izravnalo 20-ak mesta u šumi, na kojima su do tada bila odlagališta, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Zeleni Subotica.

Akciju su ocenili izuzetno uspešnom zbog odaziva lokalnih volontera, ali i saradnje sa JKP „Čistoća i zelenilo“ Subotica, koje je pružilo neophodnu logističku podršku u vidu mehanizacije.

Zeleni Subotice su istakli kako je zabrinjavajući način na koji se pojedinci u našem gradu i okolini ophode prema Kelebijskoj šumi. Zbog toga su u saopštenju pozvali nadležne da, osim podrške ovim akcijama, drastično kažnjavaju pojedince i grupe koji urušavaju prirodno okruženje našeg grada.

Subotnje čišćenje Kelebijske šume je samo jedna faza velikog projekta uklanjanja divljih deponija, navode Zeleni Subotica. Naime, ovakve akcije će organizovati tokom leta, a kasnije i na jesen, jer su, kako navode, utvrđene mnoge lokacije koje bi trebalo očistiti.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

10
ajmo više Odgovori
Svaka čast za akciju, ali sve je to uzaludno dok ne krene kažnjavanje onih što bacaju smeće. Nažalost u našem lepom gradu, na jednog što pazi na čistoću ide 5 ili više onih što bacaju smeće gde stignu. Priče o očuvanju ne pomažu, sve dok se to ne bude kažnjavalo neće biti čistoće. Da vas ne prevari prividna čistoća u centru. Tu JKP čistoća i zelenilo koliko toliko održava red ali čim se malo udaljite od centra, smeće na sve strane.
Dejan Odgovori
Ovo me podseca na neka stara vremana, kad smo se svi okupljali i zajedno radili!! Svaka cast!!! Nostalgija..
Isidora Odgovori
Podrska. Gde da se prijavim za sledecu akciju??
Pajoni Odgovori
Ovde nema mesta za kritiku jer bi svaka kritika bila zlonamena! Bravo za sve koji daju doprinos zastiti zivotne sredine!
jozo bubnjar
Velika greska - zasto mislis da je negativan komentar na ovu vest po automatizmu zlonameran?
Procitaj komentar @ObicanGradjanin - 101/100 % u pravu

Da me neko ne shvati pogresno, ali tako se radilo i u Titovo vreme... JP, institucije itd itd zaduzene da rade svoj posao nisu radile nego su se organizovale omladinske radne akcije... zao mi je, ali to je robovanje...

vi ste lepo sada pocistili svo to smece, ali ako zakasnite sa placanjem racuna nekoj od ovih "institucija" - ihaaj, ode kamata, upozorenje pred utuzenje, itd itd

Ne, gospodo, ovo nesme da se organizuje, za sve ovo postoje ljudi koji su placeni za to, sto iz budzeta (znaci mi im obezbedjujemo lebac) sto kroz racune ispostavljene nama gradjanima.

Malo se trgnite, a ne odmah da prorade emocije vrele glave.
Ivana Odgovori
Slažem se da treba uvesti velike kazne za bacanje smeća u prirodi. A i grad treba čistiti, na sve strane kese, papiri, boce, limenke.
bekker Odgovori
Svaka cast!!! Takodje veoma rado bih se prikljucio narednoj akciji pod uslovom da bude organizovana vikendom!
običan građanin Odgovori
Žalosno.Za vreme radnog vremena , volonteri. Gospodo politikanti ,mi, građani plaćamo JP čistoću da održava istu ,plaćamo komunalnu policiju da odkriva stoku što zagađuje okolinu ,plaćamo tužilaštvo da ih kažnjava .I. šta biva sad ,građani opet treba da obavljaju njihov deo posla, a oni uzeli pare .Koji je ovo put ?Boga pitaj.
dada Odgovori
Akcija je bila u subotu.
Snezana Odgovori
Svaka cast vama, a imala bih jednu molbu ili sugestiju kako god za nadležne u gradu za održavanje higijene i čistoće. Da se kod tržnog centra Buvljak postave makar jos 3-4 kontejnera jer je ponedeljkom tamo ruglo zbog smeća pored prepunih kontejnera. Koliko zbog lepote grada i naselja toliko i zbog zdravlja dolaze topli dani i smrad i prljavština nije ono čemu će nam se diviti stranci a da se ne lažemo buvljak živi od stranaca.
Pozdrav
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.