Komentara: 9
Pregleda: 6389

Zeleni Subotice: Nakon 15 godina jezero kod Bunarića ugledalo svetlost dana

18.04.2016. u 16:31h
Izvor: Gro Zeleni Subotice
Saopštenje Zelenih Subotice prenosimo u celosti.
Zeleni Subotice: Nakon 15 godina jezero kod Bunarića ugledalo svetlost dana

Aktivisti Zelenih Subotice u subotu su (16. aprila 2016.) nastavili radove na sanaciji jezera kod Bunarića. Zeleni su ove radove, kao partneri nevladine organizacije Ekološki pokret „Čista voda“, započeli u jesen prošle godine.

Zeleni Subotice su prošle godine zatekli zapušteno stanje prirodnog jezera između dva svetišta, katoličkog i pravoslavnog, koje je ličilo na divlju deponiju sa više kubnih metara smeća, obraslo trskom i korovom. Nakon tri faze radnih aktivnosti, jezero je u subotu konačno dovedeno u stanje kojim se svi građani Subotice mogu ponositi. Iščišćeno je dno jezera, posečena trska, uklonjena divlja deponija, sređena kompletna obala, posađene su nove, adekvatne biljne vrste. Pojavilo se vodeno ogledalo, a voda je bistra i providna. Ostaje da se u poslednjoj fazi uradi poribljavanje jezera kako bi se ono u potpunosti vratilo prirodnoj ravnoteži.

Zeleni Subotice: Nakon 15 godina jezero kod Bunarića ugledalo svetlost dana

Zeleni Subotice su jedina zelena opcija u čitavom severnobačkom regionu, čijih 400 članova svojim radnim aktivnostima uistinu doprinosi zaštiti životne sredine i koje sprovodi „zelenu politiku“ onako kako bi ona trebala da izgleda.

Ono što je za građane Subotice najvažnije jeste da će Zeleni Subotice u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom u iduće četiri godine rešiti sve goruće ekološke probleme i na taj način kroz mnogobrojne turističke aktivnosti podići naš grad na najviši ekonomski i ekološki nivo. Vreme je da Subotica prestane da gubi milione eura godišnje zbog toga što su naši turistički potencijali izvan funkcije, umesto da se kroz resurse koji postoje otvore nova radna mesta i zaposle mladi.

Sam slogan SNS-a „Ujedinjeni možemo sve“ upravo se na ovom primeru pokazuje kao jedino ostvarivo rešenje za mnogobrojne probleme. Zbog toga pozivamo građane da u nedelju 24. aprila svoj glas daju koaliciji okupljenoj oko Srpske napredne stranke, pod rednim brojem 1, čiji su deo i Zeleni Subotice i na taj način sebi i našim pokolenjima obezbede čistu i zdravu budućnost.

// kraj saopštenja

Izvor: Gro Zeleni Subotice
Postavljeno pre 8 godina i 1 nedelju
Komentara: 9
Pregleda: 6389
Povezane teme

lokalni izbori 2016

izbori 2016

zeleni subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.