Komentara: 0
Pregleda: 2395

Zelena regulativa Subotice

28.03.2012. u 00:00h
Izvor: RTV Yueco
Zelena regulativa Subotice

Prva faza projekta „Zelena regulativa Subotice“ je završena početkom ove godine. „Prikaz i analiza zelenih površina Subotice i predlozi za njihovo unapređenje“ koji predstavlja prvu fazu projekta je naručio i finasirao grad Subotica, a projekat je izradio „Zavod za urbanizam“ Subotice.

Ovim projektom je predočen značaj zelenih površina za kvalitet životne sredine. Prikazana su, između ostalog i prethodna istraživanja u ovoj oblasti, istaknut je zakonski, institucionalni i prirodni okvir zelenih površina Subotice, kao i aktuelna praksa upravljanja istim. Naš grad, u granciama Generalnog plana, raspolaže sa 2400 hektara zelenih površina. Javne površine: parkovi, skverovi, zelene površine u otvorenim stambenim blokovima, u regulaciji saobraćajnica, i drugo, zauzimaju oko 660 hektara, odnosno 27% ukupnoh zelenih površina. Neki od opštih zaključaka ove studije je da u Subotici nema dovoljno javnih zelenih površina u funkciji rekreacije stanovnika, da su neravnomerno raspoređene na teritoriji grada, te da je neophodno formirati geografski informacioni sistem zelenih površina Subotice u cilju efikasnijeg i ekonomičnijeg upravljanja, održavanja i planiranja zelenih površina.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2395
Povezane teme
Grad Subotica Zavod za urbanizam
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.