Komentara: 2
Pregleda: 1683

Zdravstvena akcija sutra u MZ Aleksandrovo

08.03.2018. u 16:39h
Izvor: Subotica.com
Povodom obeležavanja marta kao meseca posvećenog borbi protiv raka, Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje u partnerstvu sa Domom Zdravlja, organizovaće zdravstvenu akciju sutra, 9. marta, u prostorijama MZ Aleksandrovo, u ulici Aksentija Marodića bb.
Zdravstvena akcija sutra u MZ Aleksandrovo

Promotivna akcija se organizuje u cilju prevencije rizičnih ponašanja i promocije skrining pregleda. U periodu od 8 do 11 časova, sugrađani će biti u prilici da izmere vrednosti krvnog pritiska, šećera i masnoće u krvi, a biće uručen i FOB-test za otkrivanje minimalne količine krvi u stolici.

- Lekar će svim zainteresovanim ženama pregledati dojke, dati savete za samopregled i ukazati na važnost odazivanja na skrining mamografiju i na PAPA-test - kaže dr Nada Kosić Bibić, načelnica Centra za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Osim toga, sugrađani će moći da izmere telesnu težinu i utvrde stepen uhranjenosti, dok će svi pušači i oni koji su izloženi duvanskom dimu moći da izmere vrednost ugljen-dioksida u izdahnutom vazduhu na aparatu smokilajzer.

- Nakon svih pregleda i merenja, sugrađani će dobiti savete o pravilnoj ishrani i zdravom načinu rešavanja viška kilograma, kao i savete o fizičkoj aktivnosti. Pušači će dobiti savete kako da budu efikasni u ostavljanju cigareta - poručila je dr Kosić Bibić i pozvala sve sugrađane da brinu o zdravlju i provere svoje faktore rizika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 1683
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

dom zdravlja subotica

kontrola zdravlja

nada kosić bibić

preventivni pregledi

mz aleksandrovo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.