• Pregleda: 1340

Zdravstvena akcija sutra u MZ Aleksandrovo

Povodom obeležavanja marta kao meseca posvećenog borbi protiv raka, Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje u partnerstvu sa Domom Zdravlja, organizovaće zdravstvenu akciju sutra, 9. marta, u prostorijama MZ Aleksandrovo, u ulici Aksentija Marodića bb.
Zdravstvena akcija sutra u MZ Aleksandrovo

Promotivna akcija se organizuje u cilju prevencije rizičnih ponašanja i promocije skrining pregleda. U periodu od 8 do 11 časova, sugrađani će biti u prilici da izmere vrednosti krvnog pritiska, šećera i masnoće u krvi, a biće uručen i FOB-test za otkrivanje minimalne količine krvi u stolici.

- Lekar će svim zainteresovanim ženama pregledati dojke, dati savete za samopregled i ukazati na važnost odazivanja na skrining mamografiju i na PAPA-test - kaže dr Nada Kosić Bibić, načelnica Centra za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Osim toga, sugrađani će moći da izmere telesnu težinu i utvrde stepen uhranjenosti, dok će svi pušači i oni koji su izloženi duvanskom dimu moći da izmere vrednost ugljen-dioksida u izdahnutom vazduhu na aparatu smokilajzer.

- Nakon svih pregleda i merenja, sugrađani će dobiti savete o pravilnoj ishrani i zdravom načinu rešavanja viška kilograma, kao i savete o fizičkoj aktivnosti. Pušači će dobiti savete kako da budu efikasni u ostavljanju cigareta - poručila je dr Kosić Bibić i pozvala sve sugrađane da brinu o zdravlju i provere svoje faktore rizika.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Emancipacija Odgovori
Omađijana glasom Boga Hermesa, nesvesna masa će pohrliti da ostvari svoje ustavno pravo na besplatnu zahtevnu negu sutra u Aleksandrovu. Ipak se to pravo može ostvariti samo jednom u godini. Za sve ostale dane tu su master card, litra stranog pića, kafe i čokolade. Nadam se da će jedini kancer koji ćete naći biti na vašim glasačkim listićima, a ne u vama. Čuvajte se ovakvih obmana. Ja se trudim da vam pomognem u tome. Moćete učiti na mome primeru uskoro, jer je u pripremi moja autobiografija loja će se zvati "Kako su me pokrali moji". Svako dobro svima! Pozdravljam vas iz daljine. Sa Zapada. Gde se kod doktora ide kad postoji potreba, a ne kada je takozvana akcija. Botovi i trolovi nek me i dalje pljuju na foru što sam otišao.

Napomena: Ukoliko se posle ovog pojavi komentar, ili više njih, sa istim nickom on nije moj.
Malter
A flambojantne boje si zaboravio spomenuti...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.