• Pregleda: 2301

Zdravstvena akcija "Selu u pohode" održana u MZ "Peščara"

Zdravstvena akcija „Selu u pohode“ koja ima za cilj kontrolu zdravlja naših sugrađana održana je danas u mesnoj zajednici Peščara. Naši sugrađani iz ovog dela grada imali su priliku da prekontrolišu svoje zdravlje, i porazgovaraju sa lekarima koji su im davali savete o zdravim stilovima života i prevenciji bolesti. Merene su vrednosti krvnog pritiska, šećera i masnoće u krvi, index telesne mase, a osobama ženskog pola urađen je pregled dojki.
Zdravstvena akcija "Selu u pohode" održana u MZ "Peščara"

Jedan od stanovnika mesne zajednice Peščara koji je došao da prekontroliše svoje zdravlje je i 63-godišnji Stevan Horvat. Ova akcija je za njega veoma značajna jer je imao priliku besplatno da se pregleda, s obzirom na to da nema overenu zdravstvenu knjižicu.

Prema rečima dr Nade Kosić Bibić, prilikom pregleda uočeno je da je zdravstveno stanje stanovnika MZ Peščara slično onima u drugim mesnim zajednicama. Kao najčešći zdravstveni problemi istakli su se povišen krvni pritisak, a kod nekih osoba izmerene su i visoke vrednosti šećera u krvi. Značajan broj pregledanih ima problem sa gojaznošću i visokim vrednostima masnoće u krvi. Nakon pregleda lekari Centra za promociju zdravlja i Doma zdravlja davali su savete našim sugrađanima.

Preventivni zdravstveni pregledi su od izuzetnog značaja u ranom otkrivanju zdravstvenih problema i njihovom lečenju. Na ovaj način, prema rečima lekara, doprinosi se boljem kvalitetu i dužini života.

Izvor: RTV City

povezane teme

1
timberland Odgovori
Starci žive,a omladina životari!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.