Komentara: 29
Pregleda: 12068

Zbog neuzvraćene ljubavi umalo ubio petočlanu porodicu

23.02.2012. u 17:01h
Izvor: SuMedija
Zbog neuzvraćene ljubavi umalo ubio petočlanu porodicu

U noći između srede i četvrtka, u zgradi u ulici Nade Dimić 42 na "Prozivci", umalo se dogodila tragedija kada je 19-godišnji Bruno V. iz Subotice, koji je kasnije uhapšen, bacio molotovljev koktel na ulazna vrata stana u kome je u tom treutku spavalo pet članova porodice Golić. Osumnjičeni za napad se do pre četiri dana zabavljao sa ćerkom bračnog para Golić, 19-godišnjom Sonjom, kada ga je ona napustila zbog učestalog maltretiranja.

Vatra je za svega nekoliko sekundi zahvatila predsoblje i dnevnu sobu, ali je sreća u nesreći što je eksplozija koktela probudila sve ukućane pa su uspeli da spasu živote begom na terasu. U roku od pet minuta, komšije su uspele da ugase požar, pa su izbegnute teže posledice.

Najteže povrede zadobio je 39-godišnji Gligorije Golić, koji ima opekotine prvog stepena na ruci i nozi, njegov stariji sin Miroslav ima iste povrede na ruci, dok je osmogodišnji N. G. zadržan na pedijatriji u subotičkoj Opštoj bolnici zbog blažeg oblika trovanja ugljen-monoksidom.

- Bilo je oko četira sata ujutro kada nas je probudila eksplozija. Istrčao sam iz spavaće sobe kada sam video da zapaljena tečnost prolazi ispod vrata i širi predsobljem. Suprugu Milanku, ćerku Sonju i najmlađeg sina sam odmah sproveo na terasu, dok je stariji sin ostao sa mnom u stanu kako bi otvorio prozore da bi dim, koji je za svega minut ili dva ispunio ceo stan, izašao napolje da se ne bismo ugušili. Dobro je u svemu ovome što je silina eksplozije otvorila ulazna vrata, pa sam nekako, kroz vatru i dim uspeo da se probijem napolje i pozovem komšije da nam pomognu. Zaista komšiluku dugujem veliku zahvalnost, jer bi bez njihove pomoći izgoreo ceo stan, a ko zna šta bi bilo sa nama – priča vidno potrešeni Gligorije Golić.

Iako u prvom trenutku nije bilo nikakvih nagoveštaja šta bi mogao biti motiv za ovaj napad, sve se razjasnilo kada su ukućani, bežeći od vatre i dima, izašli na terasu.

pozar

- Videla sam da preko puta zgrade, pored obližnje benzinske pumpe, stoji moj bivši momak, koga sam ostavila pre četiri dana. Imala sam dosta problema s njim, stalno mi je pretio telefonom, a čak me je nedavno i držao zaključanu dva dana u stanu i maltretirao. Kada su na lice mesta došli policajci, rekla sam im sve što znam i on je uskoro, kako sam čula, priveden u policiju gde je i utvrđeno da je on napadač – kaže 19-godišnja Sonja Golić.

Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni za napad je pre ulaska u zgradu u kojoj stanuje porodica Golić, bio na obližnjoj benzinskoj pumpi kako bi u prethodno pripremljenu staklenu flašu sipao benzin i njime natopio i šal koji je služio kao fitilj za molotovljev koktel. U noćnoj smeni je radio njegov drug, koji je, prema informacijama do kojih smo došli, nakon ovog događaja dobio i otkaz na svom radnom mestu, jer je upravo on sipao gorivo napadaču.

U Policijskoj upravi Subotica su potvrdili da je osumnjičeni Bruno V. (19) priveden zbog podmetanja požara i da je protiv njega podneta krivična prijava za izazivanje opšte opasnosti.

- Ne znam kako ovo može biti izazivanje opasnosti, kada smo svi mogli umreti. Šta bi bilo da se nismo probudili kada je bačen koktel. Lično ja sam zvao policiju kada je držao moju sestru zaključanu. Vidi se da je na sve spreman. Zaista smo preplašeni i nadamo se da se ovakve stvari više neće ponavljati – dodaje 17-godišnji Miroslav Golić.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 29
Pregleda: 12068
Povezane teme

požar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.