Komentara: 33
Pregleda: 13694

Zbog čedomorstva osuđena na godinu dana kućnog zatvora

26.08.2014. u 17:14h
Izvor: RTV Yueco
Devetnaestogodišnja Milica H. iz Subotice osuđena je na godinu dana kućnog zatvora za ubistvo deteta pri porođaju. Potpisala je sporazum o priznavanju krivice i kaznu izdržava u svome stanu. Milica je 22. septembra prošle godine tek rođenu bebu usmrtila i bacila je u kontejner u ulici Sonja Marinković između brojeva 1 i 3.
Zbog čedomorstva osuđena na godinu dana kućnog zatvora

Telo bebe pronađeno je u kontejneru i bilo je umotano u peškir. Pošto se radi o ubistvu deteta, odnosno čedomorstvu, kazna se kreće od šest meseci do pet godina zatvora.

Stručnjaci se slažu da je čedomorstvo u neposrednoj vezi sa duševnim rastrojstvom majke. Međutim, značajnu ulogu mogu da imaju i socijalni činioci, kao što su: materijalna oskudica, brak, ali i uticaj ljudi iz bliskog okruženja sa kojima se žena druži.

Psihijatari kažu da se čedomorstva obično događaju u prva 24 sata nakon porođaja, kada se majka nađe u jednoj vrsti hormonskog poremećaja.

Zbog čedomorstva osuđena na godinu dana kućnog zatvora

U Osnovnom sudu u Subotici ove godine je izrečeno 35 kazni kućnog zatvora. Alternativna sankcija nošenja nanogice u našem pravosudnom sistemu postoji od 2011. godine. Najčešće se izriču za krivična dela iz oblasti saobraćaja, nasilja u porodici, sitne krađe, zloupotrebe narkotika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 33
Pregleda: 13694

Povezane vesti

Povezane teme

Sud Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.