Komentara: 11
Pregleda: 8740

Završeno traganje za naftom u okolini Čantavira

14.02.2014. u 11:53h
Izvor: Subotičke novine
U okolini Čantavira završeno je traganje za sirovom naftom. U narednim nedeljama prema planu, zavisno od vremenskih prilika, istraživači će nastaviti poslove na terenu prema Tornjošu.
Završeno traganje za naftom u okolini Čantavira

Naftaši NIS Naftagasa istražuju koliko nafte se nalazi pod zemljom, a u poslu se koristi najmodernija tehnika tako da iza bušenja ostane što manje štete na njivama.

Kako se može čuti od vlasnika zemlje, naftaši im nisu smetali pa su obavili sve planirane poslove u ataru. Oni koji misle da im je na njivama pričinjena šteta svoje odštetne zahteve mogu podneti u kancelariji mesne zajednice svakog radnog dana.

Kompanija NIS, tačnije naftno-servisni blok, nabavila je novu opremu za istraživanje nalazišta nafte i gasa! Oprema obuhvata moderan sistem za objedinjavanje seizmičkih podataka i pet novih vibratora.

Nova i moderna oprema obezbediće visok kvalitet snimljenih geoloških podataka i efikasniji rad NIS servisa, a time i veću konkurentnost na tržištu i proširenje poslovnih angažmana na području Evropske unije, što je i jedan od ciljeva NIS.

NIS je planirao da do kraja 2020. godine u geološke istražne radove na prostoru Srbije ukupno investira oko 450 miliona evra.

Završeno traganje za naftom u okolini Čantavira

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 8740

Povezane vesti

Povezane teme

Čantavir

nis naftagas

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.