Komentara: 3
Pregleda: 3488

NIS istražuje naftu i gas u okolini Subotice

20.11.2013. u 14:00h
Izvor: RTV City
U Gradskoj kući Naftna industrija Srbije predstavila je danas predstavnicima grada i mesnih zajednica Projekat „3D seizmička ispitivanja na istražnom prostoru Martonoš-Velebit i Boka-Jermenovci” koji delom zahvata i teritoriju grada Subotice.
NIS istražuje naftu i gas u okolini Subotice

U toku je završetak pripremnih radnji na projektu, koji bi trebao da bude završen do kraja juna 2014. godine. Biće istraženo 740 km prostora, a vrednost je procenjena na 12 miliona evra.

Za sprovođenje projekta istraživanja nafte i gasa dobijene su sve neophodne dozvole i saglasnosti nadležnih državnih organa. Radove na terenu izvodiće ruska kompanija „Kaliningradgeofizika”. Ova istraživanja imaju za cilj pronalaženje novih ležišta nafte i gasa.

Prema rečima gradonačelnika Modesta Dulića, ovo je veoma značajno za naše područje pa i sam grad, jer će doneti i određene finansijske benefite koje će se utrošiti na projekte vezane za lokalnu zajednicu.

Pre početka radova, građani će biti obavešteni, a agencija Milenijum koja se bavi poslovima pribavljanja saglasnosti, stupiće u kontakt sa vlasnicima parcela koje će biti na liniji radova, i obavestiti ih o planiranim istraživanjima, ali i tražiti saglasnost za ulazak u posed.

Ukoliko dođe do određene štete, vlasnici parcela će biti detaljno informisati o načinu utvrđivanja iste, i cenovniku po kojima se naplaćuje. Isplata konstatovanih iznosa štete biće izvršena u roku od najduže 20 dana. Izvođači radova će se maksimalno truditi da u toku radova ne remete svakodnevni život i rad građana.

Izvor: RTV City
3D seizmička ispitivanja na prostoru u okolini Subotice 3D seizmička ispitivanja na prostoru u okolini Subotice 3D seizmička ispitivanja na prostoru u okolini Subotice 3D seizmička ispitivanja na prostoru u okolini Subotice 3D seizmička ispitivanja na prostoru u okolini Subotice 3D seizmička ispitivanja na prostoru u okolini Subotice 3D seizmička ispitivanja na prostoru u okolini Subotice 3D seizmička ispitivanja na prostoru u okolini Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3488

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.