Komentara: 0
Pregleda: 1949

Završeni prijemni na fakultetima

02.07.2009. u 18:06h
Izvor: RTV Yueco
<p>Prijemni ispiti na fakultetima i visokom &scaron;kolama su pro&scaron;li. Rezultati bi trebalo da budu objavljeni do &scaron;estog jula,međutim većina pomenutih ustanova će rezultate objaviti već u toku danačnjeg i sutra&scaron;njeg dana. Za razliku od pro&scaron;le godine budući studenti su se vi&scaron;e odlučivali za studiranje u svom rodnom gradu.</p>
Završeni prijemni na fakultetima

Brucoši kada upišu fakultete i visoke škole imaju drugačija očekivanja od pomenutih ustanova,stoga nije retka pojava da odustanu od studiranja. Studenti koji završavaju fakultete su sve to već iskusili,ali su bili uporni stoga isto to savetuju i brucoše.

Na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača se ove godine prijavilo više studenata nego prethodnih,tvrdi direktor škole. Ukoliko se svi studenti upišu, u septembarskom upisnom roku će biti slobodnih mesta jedino na smeru na mađarskom nastavnom jeziku. Razlog tome je kako poboljšanje kvaliteta visoko školskog obrazovanja tako i Svetska ekonomska kriza.

Visoka tehnička škola je zadovoljna brojem budućih studenata koji su se odlučili za pomenutu školu. Prijemne ispite su bivši srednjoškolci bolje uradili nego prethodne godine a i upisano je oko 15 kandidata više nego prošle godine. Na Građevinskom fakultetu je,takođe,zinteresovanost bila veća za oko 10 studenata. Za razliku od pomenutih,Ekonomski fakultet upisao je nešto manje brucoša nego prethodnih godina.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1949
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.