• Pregleda: 4970

Završena "Projektna nedelja"

U Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ juče je održana smotra učeničkih projekata, kao završnica „Projektne nedelje“, manifestacije koja je organizovana po deveti put, sa ciljem podsticanja i promocije kreativnog i inovativnog rada učenika i nastavnika.
Završena "Projektna nedelja"

U „Projektnoj nedelji“ učestvovalo je 8 učenika iz osnovnih i 40 učenika iz srednjih škola u Subotici. Najuspešnijima među njima, dodeljene su diplome i prigodne nagrade.

Jovan Mirković, učenik 7. razreda OŠ „Kizur Ištvan“, budući arhitekta, nagrađen je za izradu kranske dizalice sa dva elektromotora, projekat na kom je radio od oktobra prošle godine.

Davor Vojnić Hajduk, učenik 4. razreda Tehničke škole „Ivan Sarić“, bavi se brodomaketarstvom. Podsticaj za ovaj hobi dobio je nakon što je pogledao film Pirati sa Kariba. Prvi brod koji je napravio bio je upravo iz ovog ostvarenja, Crni biser. Sada ih ima devet, i upravo poslednji, San Đovani Batista, doneo mu je nagradu na „Projektnoj nedelji“

Za interaktivan sajt koji služi i profesorima i učenicima, nagrađen je Stefan Krnajski, učenik 2. razreda Tehničke škole „Ivan Sarić“

Učesnici „Projektne nedelje“, talentovani subotički školarci, svake godine iznenade svojim idejama, kreativnošću, maštom, inovativnošću.

Većina projekata može da nađe i svoju primenu u praksi.

Ono što je interesantno za ovu manifestaciju, učenici se tokom rada na projektima osposobljavaju za prolazak kroz sve faze puta, od ideje do njene realizacije, uključujući i planiranje budžeta i komunikaciju sa dobavljačima.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.