Komentara: 0
Pregleda: 1272

Završena koncertna sezona u organizaciji "Electe"

29.11.2012. u 16:47h
Izvor: RTV Yueco
Izložbom fotografija Koncertne sezone I koncertom za violončelo I klavir sinoć je u Velikoj većnici Gradske kuće svečano završena koncertna sezona u organizaciji “Electe”. Subotičani su tokom godine imali priliku da uživaju u žanrovski različitim besplatnim koncertima ozbiljne muzike. Cilj “Electe” je da klasičnu muziku približi slušaocima.
Završena koncertna sezona u organizaciji "Electe"

Udruženje “Electe” je od početka godine, kada je počela koncertna sezona, za subotičane upriličilo niz koncerata istaknutih muzičara. Gotovo svi koncerti bili su besplatni zbog cilja koje je ovo udruženje postavilo pred sebe, a to je promovisanje I približavanje vrhunske umetničke muzike najširoj publici. Subotičani sa oduševljenjem pozdravljaju misiju Udruženja.

Koncertna sezona završena je otvaranjem izložbe fotografija Koncertne sezone Zdenka Štrickog, Petera Jurića I Edvarda Molnara. Nakon otvaranje izložbe Imre Kalman I Noemi Gereg su održali koncert za violončelo I klavir, a Velika većnica Gradske kuće bila je premala da primi svu publiku koja je želela da prisustvuje ovom koncertu. U udruženju “Electe” ističu da su izuzetno zadovoljni koncertnom sezonom I posetom publike.

U koncertnoj sezoni 2012. udruženje “Electe” je ponudilo raznovrstan repertoar subotičkoj publici koja je imala priliku da uživa u koncertima gudača I duvača, solo pevača, pijanističkim koncertima, kao I koncertima horske I orkestarske muzike. Novu koncertnu sezonu najavljuju za početak februara 2013. godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1272
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.