Komentara: 8
Pregleda: 7661

Završena gasifikacija OŠ "Kizur Ištvan"

17.10.2014. u 16:22h
Izvor: RTV City
U Subotici je započet projekat gasifikacije osnovnih škola. Zahvaljujući dobroj saradnji lokalne samouprave, preduzeća Suboticagas i OŠ „Kizur Ištvan“, ova obrazovna ustanova će se od ove grejne sezone grejati na gas. Pored ove, gasifikacija će biti izvršena u još četiri osnovne škole u Subotici, čime će se načiniti značajne uštede prilikom grejanja.
Završena gasifikacija OŠ "Kizur Ištvan"

Obilazeći novo postrojenje za grejanje na gas u OŠ „Kizur Ištvan“, gradonačelnik Jene Maglai istakao je da je lokalna samouprava za gasifikaciju nekoliko subotičkih škola obezbedila 21,5 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, iz budžeta je tokom prošle grejne sezone za pet subotičkih škola izdvojeno čak 15 miliona dinara, i naglasio da će grejanje na gas sada biti efikasnije i jeftinije, te da će se izvršiti i određene uštede sredstava koje će biti usmerene za potrebe škole i nabavke neophodne opreme za kvalitetniji rad obrazovnih ustanova.

Završena gasifikacija OŠ "Kizur Ištvan"

U OŠ „Kizur Ištvan“ veoma su zadovoljni činjenicom da će se od ove grejne sezone grejati na gas. Prema rečima direktorice škole Vesne Dulić, urađene su sve potrebne predradnje i projekti, a izvršena je i Javna nabavka. Radovi na postavljanju gasne instalacije počeli su 1. jula i završeni su u roku. Radove je izvodilo preduzeće „Cimgas“.

Završena gasifikacija OŠ "Kizur Ištvan"

Direktor Suboticagas-a Dragan Božinović, kaže da je na ovaj način ovo preduzeće dobilo nove potrošače, a korisnici kvalitetnije i jeftinije grejanje. Božinović je pozvao sve buduće potrošače, zainteresovane institucije i druga pravna lica da, ukoliko žele mogu da se obrate zaposlenima u Suboticagasu, kako bi napravili plan projekcije troškova i uvideli na koji način mogu da uštede tokom grejne sezone.

Pored OŠ „Kizur Ištvan“ gasifikacija će biti urađena i u osnovnim školama „Matko Vuković“, „Ivan Goran Kovačić“, „Sečenji Ištvan“ i u osnovnoj školi „Đuro Salaj“.

Izvor: RTV City
Završena gasifikacija OŠ "Kizur Ištvan" Završena gasifikacija OŠ "Kizur Ištvan" Završena gasifikacija OŠ "Kizur Ištvan" Završena gasifikacija OŠ "Kizur Ištvan" Završena gasifikacija OŠ "Kizur Ištvan" Završena gasifikacija OŠ "Kizur Ištvan" Završena gasifikacija OŠ "Kizur Ištvan" Završena gasifikacija OŠ "Kizur Ištvan"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 7661

Povezana vest

Povezane teme

jene maglai

suboticagas

grejanje na gas

OŠ Kizur Ištvan

gasifikacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.