Komentara: 0
Pregleda: 4703

Završen projekat VTŠ i FK "Spartak ŽK"

11.07.2017. u 16:31h
Izvor: TV Subotica
Takmičenje studenata u kreiranju projekta informaciono – komunikacione tehnologije, koje je organizovano u saradnji Visoke tehničke škole i FK Spartak Ždrepčeva krv, završeno je danas prezentacijom i dodelom nagrada.
Završen projekat VTŠ i FK "Spartak ŽK"

Zajednički projekat visokoobrazovne ustanove i subotičkog superligaša, naišao je na veliko interesovanje studenata. Tri najbolja tima ušla su u veliko finale. Žiri je pred sobom imao težak zadatak da odabere najbolji, pa  su na kraju nijanse presudile da projekat ekipe Quad Core odnese pobedu. 

- Ova saradnja nam je dokazala da naši studenti mogu realizovati projekte iz realnog života. Dakle projekte koji mogu da reše određene probleme u životu, i aplikacije koje su kreirali biće u upotrebi. Samim tim dokazali smo da su naši studenti spremni da se odazovu ovakvim izazovima. - istakao je dr Zlatko Čović, pomoćnik dekana VTŠ

Drugoplasirani na takmičenju, tim Cyber Warriors, predstavio je projekat integrisanih sistema aplikacija povezanih sa  novom internet stranicom kluba. Tim je želeo da po uzoru na svetske timove, formira virtuelnu trofejnu salu, u okviru koje bi posetioci imali priliku da se  upoznaju sa istorijom FK "Spartak Ždrepčeva krv".

- Ono što ga posebno ističe jeste jedna stavka a to je dvorana slave. Naime FK Spartak trenutno nema svoju trofejnu salu, pa smo napravili virtuelnu trofejnu salu. Ono što ističe naš projekat jesu posebne grupe korisnika. Naime, imamo četiri nivoa korisnika tj trenere, igrače, upravu i navijače i za svakog od tih korisnika imamo događaju koji se generišu sa admin delom naše internet stranice. - objašnjava Zoran Popić, iz tima "Cyber Warriors"

Projekat je relizovan sa namerom da se kroz plasiranje aplikacija olakša pristup informacijama o FK Spartak ŽK, tako da će sada navijači, mediji i prijatelji kluba biti na samo jedan klik od željenog podatka.  

- Cilj ovog prvog projekta kojeg smo nazvali Footcode, jeste izrada aplikacije koja će se moći koristi na pametnim telefonima i tabletima, što će omogućiti navijačima i medijima dosta olakšan sistem obaveštavanja. Dakle stavili smo akcenat da administrator aplikacije izabere ciljnu grupu kojima se šalju informacije kroz aplikaciju koja će se moći preuzeti na Play Storeu. Na taj način imaće informaciju iz prve ruke i na vreme. - rekao je Miško Jovović, PR menadžer FK "Spartak Ždrepčeva krv"

U narednom periodu očekuje se oživljavanje programskih aplikacija u bazi Play store, sa koje će svi zainteresovani korisnici moći  da preuzmu aplikaciju i da budu 24h u toku sa dešavanjima  u svom omiljenom fudbalskom klubu.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4703
Povezane teme

fudbalski klub spartak

visoka tehnička škola

vtš

visoka tehnička škola strukovnih studija

zlatko čović

miško jovović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.