Komentara: 0
Pregleda: 2052
Foto

Završen Međunarodni šahovski turnir "Kuća zdravlja 2022"

19.07.2022. u 13:48h
Izvor: Subotica.com
Od 8. do 15. jula u Subotice je održan prvi Međunarodni šahovski festival "Kuća zdravlja". Takmičenje je održano u hotelu "Patrija", organizator je Šahovski klub "Šah-art", dok je sponzor "Kuća zdravlja".
Završen Međunarodni šahovski turnir "Kuća zdravlja 2022"

Na turniru otvorenog tipa učestvovalo je 83 igrača iz 13 Federacija, sa čak četiri kontintenta (Evropa, Azija, Južna i Severna Amerika), a znatan broj igrača su nosioci i najviših međunarodnih šahovskih titula - Velemajstori, Međunarodni majstori, Fide majstori, majstorski kandidati...

U sklopu Festivala odigrana su dva turnira u standardnom šahu, kao i četiri brzopotezna (“blic”) i jedan u ubrzanom tempu igre (tzv “rapid”).

Na turniru "A-master" prvo mesto zauzeo je Velemajstor Siniša Dražić iz Novog Sada osvojivši veliki trofej i nagradu od 100.000 dinara. Dražić je u poslednjoj partiji bio bolji od do tada vodećeg Namitbir Walia iz Indije.

Završen Međunarodni šahovski turnir "Kuća zdravlja 2022"

Od 3. do 7. mesta podelila je grupa igrača sa 6 poena, te je o plasman odredio dodatni kriterijum (Buholz – broj poena svih protivnika). Treće mesto pripalo je Velemajstoru Suat Ataliku (iz Turske ali odnedavno sa SRB Federacije), četvrti je bio Slovak FM Motuz Karol (čija je i supruga igrala odlično na B turniru), a iza njih dalje slede Arias Gaviria iz Perua, Aslanov Umid iz Azerbejdžana i Mushini Ajay iz Indije. Sa 5,5 poena treba istaći i mladog Batbolda Nyamsurena iz Mongolije koji je tukao brojne favorite i osvojio čak 165 rejting poena. Od subotičkih igrača najbolje se plasirao Internacionalni majstor Novak Čabarkapa podelivši plasman od 10 do 11. mesta.

U veoma uzbudljivoj završinici “B” turnira koji je okupio 47 igrača, mahom iz Subotice i okoline, ali i mladih nada svetskog šaha, pokazalo se da na mladima svet ostaje.

Završen Međunarodni šahovski turnir "Kuća zdravlja 2022"

Desetogodišnja Diana Preobrazenskaya iz Rusije, uspela je da napadačkom igrom savlada prekaljenog Ljubomira Vranića iz Sente u direktnoj borbi za prvo mesto. Tako je po dodatnim kriterijumima Vranić bio treći, dok je drugo mesto zauzeo favorizovani Dragomir Sokić iz Kule. Subotičanin Zoltan Nađ se sedam kola odlično borio, ali mu je na kraju ponestalo snage i koncentracije te je zauzeo 5. mesto, iza Fide majstora Obrada Sirotanovića u 65. godini i teškog zdravstvenog stanja održava solidnu formu.

Završen Međunarodni šahovski turnir "Kuća zdravlja 2022"

Treba naglasiti i odlične partije mladih igrača iz Subotice - Nikole Gligorića i Miroslava Ranđelovića koji su osvojili 60 odnosno 65 FIDE rejting poena.

Izvor: Subotica.com
Međunarodni šahovski turnir "Kuća zdravlja 2022" Međunarodni šahovski turnir "Kuća zdravlja 2022" Međunarodni šahovski turnir "Kuća zdravlja 2022" Međunarodni šahovski turnir "Kuća zdravlja 2022" Međunarodni šahovski turnir "Kuća zdravlja 2022" Međunarodni šahovski turnir "Kuća zdravlja 2022" Međunarodni šahovski turnir "Kuća zdravlja 2022" Međunarodni šahovski turnir "Kuća zdravlja 2022"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2052
Povezane teme

šahovski festival kuća zdravlja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.