Komentara: 0
Pregleda: 4188
Foto

Završen ciklus NTC radionica sa Urošem Petrovićem

04.05.2017. u 13:45h
Izvor: PR tekst
U okviru NTC centra “Smart edu” Subotica završen je još jedan ciklus NTC radionica sa završnom radionicom u Novoj opštini sa Urošom Petrovićem.
Završen ciklus NTC radionica sa Urošem Petrovićem

Nezvanično najinteligentniji čovek iz Srbije sa zadovoljstvom je podelio radost zagonetnih odgonetki sa mališanima iz Subotice. Svako dete koje dođe do rešenja dobija čuvene Uroševe smajli loptice. Njegovo iskustvo govori da ne trebamo sputavati maštu jer je upravo njega odvela u svet knjiga Marte Smart i družine u avanturama o kojima piše već 33 godine.  

Autori programa NTC sistem učenja su dr Ranko Rajović, član Komiteta svetske Mense za darovitu decu i saradnik UNICEF-a za rano obrazovanje, i  Uroš Petrović, pisac za decu, dobitnik nagrade “Dositejevo pero“. Radionice izvode NTC certifikovani vaspitači, učitelji i  nastavnici u okviru centara uz podršku autora programa.

Završen ciklus NTC radionica sa Urošem Petrovićem

Funkcionalno znanje i njegova primena je jedno od osnovnih preduslova za širi i jasniji dijapazon razumevanja naučenih sadržaja kao i njihove primene. Učenje kroz igru i igrice koje razvijaju potencijal i društvenost kod dece podstiču logički način razmišljanja i jačaju veze sinapsi. Učenjem na ovakav način otvara se put funkcionalnom znanju koje je važan preduslov za trajno naučene sadržaje i materije.

Sadržaji radionica su raznoliki i upućuju decu na povezivanje novih različitih informacija koje se lako uče. Deca najviše vole rebuse, zagonetke, zagonetna pitanja i rado učestvuju u odgovorima koji su ne retko materijal za sledeća pitanja.  Kroz radionice deca uče skrivene reči u rečenici, u pitanjima, kao i u odgovorima na pitanja. Zastave država i njihove znamenitosti, kontinente, planete sa više asocijacija o istim. To se povezuje u jednu celinu (kroz nelogičnu priču ili asocijaciju) i lako se pamti.

Završen ciklus NTC radionica sa Urošem Petrovićem

Svaka radionica sadrži i po jednu ili dve igrice koje podstiču dečiji razvoj, socijalizaciju, asocijativno razmišljanje, takmičarski duh i volju za radom i napredovanjem. Razvija se koordinacija pokreta, motorika, brže i lakše razmišljanje i zaključivanje. Svi sadržaji su podeljeni po uzrasnim grupama za decu od 4-5 godina, 5-7, 7-8, 9-11 i 11-12 godina. Jedan ciklus sadrži 12 radionica od po sat i po vremena od kojih je jedna sa Urošem Petrovićem.

Nov ciklus radionica kreće od septembra meseca, prijave možete poslati na e mail ntc.subotica@gmail.com, a prijave za NTC kampove se nalaze na ovom linku.

NTC sistem učenja

Završen ciklus NTC radionica sa Urošem Petrovićem

Ntc sistem učenja, seminar za vaspitače, učitelje i nastavnike odobren od Ministarstva prosvete odrzava se 04.5.2017. u Subotici u Školskom centru sa domom učenika "Dositej Obradović". Drugi dan seminara planira se za 01.6.2017. 

Prijave za akreditovano stručno usavršavanje za naredni period na sajtu putem e maila ntc.subotica@gmail.com

Izvor: PR tekst
Radionica sa Urošem Petrovićem za polaznike NTC školice u Subotici Radionica sa Urošem Petrovićem za polaznike NTC školice u Subotici Radionica sa Urošem Petrovićem za polaznike NTC školice u Subotici Radionica sa Urošem Petrovićem za polaznike NTC školice u Subotici Radionica sa Urošem Petrovićem za polaznike NTC školice u Subotici Radionica sa Urošem Petrovićem za polaznike NTC školice u Subotici Radionica sa Urošem Petrovićem za polaznike NTC školice u Subotici Radionica sa Urošem Petrovićem za polaznike NTC školice u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4188

Povezana vest

Povezane teme

ntc

ntc sistem učenja

ntc školica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.