Komentara: 0
Pregleda: 2420
Foto

Završen 27. Palićki filmski festival

19.09.2020. u 13:10h
Izvor: Subotica.com
Proglašenjem dobitnika nagrada i projekcijom filma „Hotel Beograd“ sinoć je u bioskopu „Eurosinema“ spuštena zavesa 27. Festivala evropskog filma Palić.
Završen 27. Palićki filmski festival

Festival je održan uprkos pandemiji, nastavljena je dugačka i bogata tradicija, a program koji o kvalitetu nije odudarao od onog na koji je publika navilkla. Zbog toga su organizatori zadovoljni kako je protekla jedna od najznačajnijih filmskih smotri u Evropi, te je sledeća najavljena za 18.jul 2021.

- Festival smo odlagali dva puta puta. Slagao bih vas ako bih rekao da sve vreme održavanja nismo bili u strahu bez obzira što su svi preduzeli sve što treba da sve prođe u najboljem redu i nadam se da smo u tome uspeli. Nikada, nikome, ne bih poželeo da u ovakvim uslovima pravi festival u kakvim smo ga mi pravili, ali sa druge strane ponosan sam što smo u tim veoma komplikovanim uslovima uspeli da napravimo festival koga se nećemo stideti – poručio je Radoslav Zelenović, direktor festival na zatvaranju ceremonije.

Završen 27. Palićki filmski festival“Idu tri festivala ulicom i vide Palić uživo” - u svom maniru publiku je pozdravio Miroslav Mogorović, programski direktor FEF.

- Uspeli smo da u najtežoj godini za filmsku umetnost, kada je specifičan prozor za vidljivost mnogih filmova zatvoren i prebačen na onlajn, da odradimo festival uživo. Još jedno uspešno programsko izdanje ostaće u svakom smislu zabeleženo u vremenu kao veliko dostignuće i kao kontinuitet koji mora da ostane kao zadatak za sve nas da naredne godine nastavimo da radimo dobre festivale kao što se navikli – zaključio je Mogorović. – Značajno je što je festival uspeo da dogodine nastavimo gde smo stali, a ne da idemo iz početka. Festival je održan nekoliko dana pošto je bioskopima dozvoljeo da rade I niko nije mogao da predvidi kako će biti. Publike je bilo, uprkos svemu I to pokazuje da ljudi vole film a da smo mi na dobrom putu.

Završen 27. Palićki filmski festival

Glavna nagrada, "Zlatni toranj", za najbolji film u takmičarskom programu na 27. FEF pripala je norveško-švedskom ostvarenju "Nada" u režiji Marije Sedal. "Palićki toranj" za najbolju režiju pripao je Agnješki Holand, za češko-irsko-poljsko-slovački film "Šarlatan", a žiri, Mišel Keri ,Nemačka, Igor Ivanov, Severna Makedonija, i Goran Radovanović, Srbija, je Specijalno priznanje dodelio nemačko-ukrajinsko-britanskoj koprodukciji "DAU.Nataša" u režiji Ilje Kržanovskog i Jekaterine Oertel.

Završen 27. Palićki filmski festival

Žiri programa "Paralele i sudari", Jelena Đurović, Zoran Janković, Srbija, Greg De Kjur džunior, SAD, je nagradu za najbolji film dodelio poljskom ostvarenju "Ubij, pa napusti grad" u režiji Marijuša Vilčinskog.

„Ime naroda", film reditelja Darka Bajića, prikazan u okviru Glavnog takmičarskog programa, dobitnik je nagrade publike ovogodišnjeg 27. Festivala evropskog filma Palić.

Nakon svečane dodele nagrada, u okviru Glavnog takmičarskog programa, van konkurencije, prikazan je film „Hotel Beograd“ u kojem glavne uloge tumače srpska filmska zvezda Miloš Biković i ruska glumica Dijana Požarskaja.

Izvor: Subotica.com
Zatvaranje 27. Festivala evropskog filma Palić Zatvaranje 27. Festivala evropskog filma Palić Zatvaranje 27. Festivala evropskog filma Palić Zatvaranje 27. Festivala evropskog filma Palić Zatvaranje 27. Festivala evropskog filma Palić Zatvaranje 27. Festivala evropskog filma Palić Zatvaranje 27. Festivala evropskog filma Palić Zatvaranje 27. Festivala evropskog filma Palić
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2420

Povezana vest

Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.