Komentara: 0
Pregleda: 1562
Foto

Završen 24. Međunarodni festival pozorišta za decu

30.09.2017. u 08:11h
Izvor: Subotica.com
Grand prix 24. Međunarodnog festivala za decu, koji je sinoć svečano završen,za najbolju predstavu u celini pripao je predstavi „Povest o ikonopiscu Dionisiju” u režiji Olega Žugžde i izvođenju Vologdskog regionalnog pozorišta lutaka „Teremok“ iz Rusije.
Završen 24. Međunarodni festival pozorišta za decu

Nagrada za najbolju režiju pripala je Peteru Paliku reditelju predstave „Začarani u gavranove“ u izvođenju Bratislavskog pozorišta lutaka (Slovačka), dok je  Martina Fintorova nagrađena za scenografiju u istom komadu.

Za najbolju originalnu muziku nagrađen je Bulčua Babarcija, u predstavi „Nove avanture razbojnika Hocenploca – Povratak Hocenploca“, pozorišta lutaka „Bobita” iz Pečuja (Mađarska). Za najbolje estetsko i tehnološko rešenje lutaka nagrade su dobili Joan Batajosu i Decebal Marin za predstavu „Ulica anđela“, u izvođenju Pozorišta lutaka „Puk“ iz Kluž-Napoka (Rumunija).

Za glumačko, odnosno animatorsko majstorstvo priznanja su ravnopravno dobili Sju Volas, u predstavi “Nelina krila”, u režiji Eni Forbs, i izvođenju Sidnejskog pozorišta lutaka (Australija); Vladislava Đorđević u predstavi „Aska i vuk“, u režiji Tatjane Piper Stanković i izvođenju Malog pozorišta „Duško Radović“ iz Beograda; Slavica Vučetić za ulogu u predstavi „Petar Pan“, u režiji Roberta Valtla i izvođenju Pozorišta mladih iz Novog Sada; za kolektivnu igru ansambl predstave „Ulica anđela“ u režiji Decebala Marina, i izvođenju Pozorište lutaka „Puk“iz Kluž-Napoka; i ansambl predstave „Nove avanture razbojnika Hocenploca – Povratak Hocenploca“, u režiji Janka Šnajdera i izvođenju Pozorišta lutaka „Bobita“ iz Pečuja.

Diploma za popularizaciju klasične umetnosti dodeljena je predstavi „Petruška“, u izvođenju Tulskog državnog pozorišta lutaka Rusija, a za kolektivnu igru ansamblu Pozorišta lutaka „Grif“ iz Zalaegersega (Mađarska), za predstavu „Lenka i Palko“.

Po rečima predsednika žirija Borisa Golgdovskog, koji je pored Ljubice Beljanski Ristić dobitnik nagrade „Mali Princ“, pred arbitrima nije bio nimalo lak zadatak.

- Posle svih odgledanih predstava nije nam bilo nimalo lako da odlučimo o pobedniku. Bili smo strogi, ali se nadam da smo pravedno presudili – rekao je Goldovski, pohvaljujući organizaciju festivala koji je po njemu „borg koji plovi sa kapetanom Slobodanom Markovićem i navigatorom Oliverom Mudrinić“.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1562
Povezane vesti
Povezane teme
Slobodan Marković međunarodni festival dečjih pozorišta međunarodni festival pozorišta za decu
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.