• Pregleda: 3101

Završen 11. Teniski turnir "Serbia F12"

Jutros je održan poslednji meč 11. fjučersa "Serbia F12" u kojem su se sastala dva češka igrača Marek Mihalički i Dominik Suc, a pobednik je posle prilično izvesne borbe bio Mihalički, koji je savladao svog sunarodnika sa 2:0.
Završen 11. Teniski turnir "Serbia F12"

Na teniskim terenim u Dudovoj šumi, pod organizacijom Teniskog kluba "Spartak" pred oko stotinjak gledalaca održan je teniski turnir sa ukupnim nagradnim fondom od 10 hiljada dolara. Od početka kvalifikacija učestvovali su igači iz 20 zemalja, a po rečima organizatora viđeni su veoma kvalitetni mečevi i persepektivni igrači.

Pobednik 11. fjučersa je Marek Mihalički, jedan od dvojice čeških finalista koji je ubedljivom igrom savladao Dominika Suca sa 2:0, po setovima 6:1, 6:1 za nešto više od sat vremena igre.

"Ovo je bio moj najbolji meč, što je naravno bilo loše za mog protivnika. Bio sam veoma nervozan, ali uspeo sam da se izborim sa time i srećan sam što sam pobedio" - izjavio je Marek Mihalički, češki teniser, pobednik turnira.

Marek Mihalički, pobednik 11. fjučersa (foto: Sportski savez Subotice)

Organizator je zadovoljan celokupnim dešavanjima na terenu i oko njega. Vremenske prilike su bile takve da su dovodile u pitanje odigravanje određenih mečeva, ali srećom sve je manje više išlo po planu i finale je uspešno završeno.

Ladislav Iršai, predsednik organizacionog odbora turnira "Serbia F12" izrazio je žaljenje što se u završnici nije našao niko od predstavnika iz Srbije, ali njihova borba i želja za uspehom pokazali su da naša država ima dobru perspektivu u tenisu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.