• Pregleda: 2212

Završen 10. teniski fjučers, najbolji Vaclav Safranek i dubl Bartoloti - Rondoni

Na terenima Tenis klub "Spartak" u Dudovoj šumi danas je završen 10. međunarodni profesionalni Fjučers turnir za muškarce čiji je ukupni nagradni fond iznosio 10.000 dolara. Pobedu u singlovima odneo je četvrti nosilac Vaclav Safranek, dok je kod dublova najuspešnija bila italijanska kombinacija Marko Bartoloti i Pjetro Rondoni.
Završen 10. teniski fjučers, najbolji Vaclav Safranek i dubl Bartoloti - Rondoni

Na ovogodišnjem turiru učestvovao je veliki broj tenisera iz Evrope, dok jedan takmičar dolazi iz Južne Amerike, odnosno Brazila.

U kvalifikacijama su učestvovala 64, dok su u glavnom glavnom turniru za titulu najboljeg borila 32 takmičara.

Malo je falilo da subotička publika gleda srpsko finale, odnosno meč dvojice tenisera iz Srbije, ali su na poslednjoj stepenici sprečili čeh Safranek i italijan Bartoloti koji su u polufinalu izbacili Petrovića i Jankovića koji se povukao zbog povrede. U konkurenciji parova Srbija je bez predstavnika ostala još u četvrtfinalu.

U prijatnoj atmosferi Tenis kluba "Spartak", po nimalo prijatnoj temperaturi koja je u vreme trajanja meča bila oko 32 stepena, završen je 10. jubilarni profesionalni fjučers koji se igra po kalendaru ITF-a.

U finalu dublova titulu su osvojili Marko Bortoloti i Pjetro Rondoni (2) iz Italije koji su savladali hrvatski par. inače prve nosioce turnira, Ivana i Mateju Šabanova, dok je u singlovima u uzbudljivom meču Marko Bartoloti (1) propustio priliku da u Subotici osvoji duplu titulu s obzirom da je od njega bio bolji čeh Vaclav Safranek (4) rezultatom 2:1, 4-6 7-6(4) 6-1.

Bio je to uzbudljiv meč koji je trajao skoro dva časa efektivne igre u kojem je bilo mnogo preokreta, meč u kojem je Italijan servirao za osvajanje titule i u singlu, ali čeh se nije predavao i koristio je svaku priliku da napadne, pa je tako sa nekoliko sjajnih poteza uspeo da odvede set u tajbrejk, a zatim i u potpunosti dotuče Italijana u odlučujem setu.

Po završetku turnira usledila je dodela priznanja i svečanost zatvaranja jubilarnog fjučersa.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.