Komentara: 5
Pregleda: 1827

Završava se IPA projekat "Trans-plan"

29.01.2014. u 15:36h
Izvor: RTV Yueco
Informatička platforma, koja je izrađena u okviru prekograničnog projekta “Trans-plan” pruža delimičnu sihronizaciju domaćeg javnog transporta sa međunarodnim. Građani, taksisti ili javna preduzeća moći će da putem softverskog rešenja na osnovu unetih parametara, poput polazišne i odredišne lokacije i vremena polaska da izaberu optimalnu ruta, odnosno putanja kretanja uz maksimalnu uštedu vremena, a time i goriva najoptimalniju rutu. "Prekogranična saobraćajna platforma za transportno planiranje”, naziv je projekta koji realizuje Zavodu za urbanizam i Institut saobraćajnih nauka iz Budimpešte, sa predstavništvom u Segedinu.
Završava se IPA projekat "Trans-plan"

Aplikaciju preko interneta moći će da koriste svi zainteresovani građani iz Subotice i Segedina i na taj način imaće dostupne infomacije u vezi sa rasporedom vožnje u domaćeg i međunarodnog saobraćaja. Internet aplikacija će posebno biti korisna stanovnicima Kelebije, Horgoša, Bačkih Vinograda, Ašothaloma, Tompe, i drugih pograničnih mesta.Cilj je da se troškovi putovanja ljudi i robe između dve regije Čongrada i Severnobačkog okruga što više smanje.

U Segedin je održana početkom jula prošle godine Otvarajuća konferencija prekograničnog IPA projekta “Prekogranična saobraćajna platforma za transportno planiranje”. Projekat koji se još skraćeno naziva „Trans-plan”, ima za cilj pouzdanu i preciznu bazu informacija na polju javnog saobraćaja i organizacije saobraćaja, kao i usluga koje ih povezuju u dve navedene regije.

Ukupna vrednost projekta je 240.000 evra, a ukupan budžet za Zavod je 120.000 evra. U njega će biti uključena sva taxi udruženja, svi prevoznici kao i glavni akteri prevoza putnika u dve regije „Subotica-trans” i „Tisavolan”. Grad Subotica pomogao je Zavodu za urbanizam pozajmicom od oko 5 miliona dinara koja će biti vraćena nakon dobijanja novca od projekta.Projekat je sa realizacijom počeo 1.decembra 2012.godine i realizuje se do 31.januara ove godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 1827
Povezane teme

Zavod za urbanizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.