Komentara: 10
Pregleda: 2880

Zavod za urbanizam u projektu "Prekogranična saobraćajna platforma za transportno planiranje"

25.02.2014. u 11:19h
Izvor: Vojvođanska Svaštara
Zavod za urbanizam u Subotici i segedinsko predstavništvo Instituta saobraćajnih nauka iz Budimpešte realizuju projekat „Prekogranična saobraćajna platforma za transportno planiranje".
Zavod za urbanizam u projektu "Prekogranična saobraćajna platforma za transportno planiranje"

U planu je izrada studije i prikupljanje podataka za izradu logaritamskih matrica softvera, biće organizovane radionice i obuka u korišćenju novog softvera. Vrednost projekta je 240.000 evra od čega je subotički Zavod dobio 119.000 evra.

Softversko rešenje će u toku projekta biti dostupno javnim i komunalnim preduzećima i privatnicima i na osnovu unetih parametara poput polazne i odredišne lokacije, vremena polaska, moći će se odabrati putanja kretanja uz maksimalnu uštedu vremena i goriva.

Korist od realizacije projekta će imati Segedin i Subotica, odnosno, građani koji će aplikaciju moći da koriste putem Interneta.

Izvor: Vojvođanska Svaštara
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 2880
Povezane teme

IPA prekogranični program

Zavod za urbanizam

saobraćaj

javni prevoz

prekogranična saradnja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.