Komentara: 9
Pregleda: 3198
Foto

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata dobio nove prostorije

19.03.2015. u 16:53h
Izvor: RTV Yueco
Danas su otvorene nove poslovne prostorije Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata u Subotici. Zajedničkim ulaganjem Grada Zagreba i Vlade Republike Hrvatske kupljen je prostor, koji je opremljen i adaptiran sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.
Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata dobio nove prostorije

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata osnovan je 2008. godine, a počeo je sa radom godinu dana kasnije u iznajmljenim prostorijama. Republika Hrvatska je za ovaj projekat izdvojila 60.000 evra, a pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje 2,5 miliona dinara.

U novim i adaptiranim prostorijama Zavoda svi zainteresovani građani moći će da koriste biblioteku, a u planu je i održavanje književnih večeri. U Zavodu su zaposlena tri lica.

Cilj Zavoda je da razvija međunarodnu saradnju na području kulture, nauke i umetnosti i da radi na unapređenju saradnje vojvođanskih Hrvata sa njihovom matičnom zemljom. Nastaviće da razvija saradnju u okviru izrade projekata na području kulture i umetnosti sa međunarodnim organizacijama.

Izvor: RTV Yueco
Otvaranje novih prostorija Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Otvaranje novih prostorija Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Otvaranje novih prostorija Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Otvaranje novih prostorija Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Otvaranje novih prostorija Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Otvaranje novih prostorija Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Otvaranje novih prostorija Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Otvaranje novih prostorija Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 9
Pregleda: 3198
Povezane teme

zavod za kulturu vojvođanskih hrvata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.