Komentara: 6
Pregleda: 6656
Foto

Zavičajno udruženje "Hercegovina" proslavilo Dan udruženja

17.02.2017. u 15:28h
Izvor: TV Subotica
Uz bogat kulturno – umetnički i zabavni program i nezaobilazne gusle, Zavičajno udruženje „Hercegovina“ proslavilo je na Sretenje Dan udruženja.
Zavičajno udruženje "Hercegovina" proslavilo Dan udruženja

Iz Zavičajnog udruženja „Hercegovina“ ističu da je manifestacija obeležavanja Dana udruženja važna za očuvanje identiteta ljudi koji potiču iz tih krajeva, a žive u Subotici. Jedan od možda najvažnijih projekata s tim ciljem, bilo je otvaranje Škole gusala.

Prema rečima specijalnog gosta, književnika i pesnika, Rajka Petrova Noga, nije slučajno da su Hercegovci odabrali baš Sretenje za Dan udruženja.

Veče Hercegovaca u Subotici značajno je jer okuplja ljude iz kulturnog, ali i društveno - političkog života Srbije i Republike Srpske.

Program Zavičajnog udruženja „Hercegovina“ sadržao je, kao i svake godine, dva segmenta: kulturno-umetnički i zabavni deo. Gosti su imali priliku da uživaju u nastupima KUD „Gusle“ iz Mostara, KUD „Durmitor“ iz Kule, kao i uz narodne guslare, dok je ostatak večeri za dobru atmosferu bila zadužena Bojana Šarović.

Izvor: TV Subotica
Godišnjica Zavičajnog udruženja „Hercegovina“ Godišnjica Zavičajnog udruženja „Hercegovina“ Godišnjica Zavičajnog udruženja „Hercegovina“ Godišnjica Zavičajnog udruženja „Hercegovina“ Godišnjica Zavičajnog udruženja „Hercegovina“ Godišnjica Zavičajnog udruženja „Hercegovina“ Godišnjica Zavičajnog udruženja „Hercegovina“ Godišnjica Zavičajnog udruženja „Hercegovina“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 6656
Povezane teme

udruženje hercegovina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.