• Pregleda: 5772

Zavičajno udruženje "Hercegovina" proslavilo Dan udruženja

Uz bogat kulturno – umetnički i zabavni program i nezaobilazne gusle, Zavičajno udruženje „Hercegovina“ proslavilo je na Sretenje Dan udruženja.
Zavičajno udruženje "Hercegovina" proslavilo Dan udruženja

Iz Zavičajnog udruženja „Hercegovina“ ističu da je manifestacija obeležavanja Dana udruženja važna za očuvanje identiteta ljudi koji potiču iz tih krajeva, a žive u Subotici. Jedan od možda najvažnijih projekata s tim ciljem, bilo je otvaranje Škole gusala.

Prema rečima specijalnog gosta, književnika i pesnika, Rajka Petrova Noga, nije slučajno da su Hercegovci odabrali baš Sretenje za Dan udruženja.

Veče Hercegovaca u Subotici značajno je jer okuplja ljude iz kulturnog, ali i društveno - političkog života Srbije i Republike Srpske.

Program Zavičajnog udruženja „Hercegovina“ sadržao je, kao i svake godine, dva segmenta: kulturno-umetnički i zabavni deo. Gosti su imali priliku da uživaju u nastupima KUD „Gusle“ iz Mostara, KUD „Durmitor“ iz Kule, kao i uz narodne guslare, dok je ostatak večeri za dobru atmosferu bila zadužena Bojana Šarović.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

6
ana Odgovori
Cestitam. Lepo organizovano. [*...*]
Daddy
Sretna vam proslava!
Jelena
Sve pohvale za organizaciju!
Da slavimo jos dugo godina u zdravlju i veselju!
Klipa Odgovori
Bilo je zaista na nivou!
Uvek u pravu Odgovori
Sve lepo organizovano, svima nam se sviđa a 27 minusa. Nadam se da to nisu Subotičani.
Rade Odgovori
Cuo sam od prijatelja koji su prisustovali
proslavi da je bilo lepo organizovano ,svaka cast i sve najbolje
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.