Komentara: 13
Pregleda: 2555
Foto

Zavičajni festival za decu sutra u Dečjem pozorištu

01.07.2021. u 17:22h
Izvor: Subotica.com
Zavičajni festival za decu sutra u Dečjem pozorištu

Na sceni Dečjeg pozorišta sutra u 19 časova počeće Zavičajni festival za decu, koji organizuje Zavičajna zajednica Republike Srpske u Subotici.

- Najpre će biti dodeljene nagrade najboljim radovima na likovnom i literarnom konkursu na temu „Moj zavičaj“. Pristiglo je zaista puno sjajnih radova naših osnovaca i biće teško odabrati najbolje. Potom će se održati Zavičajni kviz iz poznavanja istorije srpskog naroda, u kome će se nadmetati ZZ Republika Srpska iz Subotice i ZZ Petar Kočić iz Apatina – najavio je Milorad Ćopić,  predsednik Izvršnog odbora ZZ Republike Srpske.

Zavičajni festival za decu sutra u Dečjem pozorištu

Na scenu će potom izaći članovi dramske sekcije koji će premijerno izvesti predstavu „Doživljaji mačka Toše“ po delu Branka Ćopića.

- Dramska sekcija je počela u oktobru, a predstavu smo počeli da radimo u januaru. Deca su sjajna, gluma je igra i oni se svo vreme igraju ali i donose ovo delo – ističe glumac Nebojša Čolić, vođa dramske sekcije. – Sada imamo desetak mališana, ali verujemo da će nam se od septembra, kada predstava počne svoj život po školama, prodružiti i druga deca.

Sinoć je održana prva generalna proba predstave na kojoj su se deca uvežbavala pred nastup sutra u Dečjem pozorištu.

Zavičajni festival za decu sutra u Dečjem pozorištu

Zavičajna zajednica Republike Srpske pripema i veliki Petrovdanski  zavičajni sabor i Veče Republike Srpske, koji će se održati 11. jula na Paliću.

- Petrovdanski zavičajni sabor održaće se na sportskim terenima na Paliću gde će se ekipe nadmetati u malom fudbalu, ali i tradicionalnim disciplinama kao što su boćanje, bacanje kamena sa ramena, nadvlačenje konopca, a deca i u trci u džakovima.  Program počinje u 10 časova a trajaće do 17 časova. Dobrodošli su svi, a ekipe mogu da se prijave do 9.jula u prostorijama ZZ Republike Srpske u Frankopanskoj  27 – kaže Miroslav Karan, predsednik  Skupštine ZZ Republike Srpske. – Iste večeri u svečanoj dvorani novoizgrađenog Studentskog odmarališta na Paliću održaće se Veče Republike Srpske sa bogatim kulturno-umetničkim programom i brojnim gostima. U muzičkom delu programa nastupiće Ćana i „Sinovi Manjače“. S obzirom da je kapacitet sale oko 400 mesta, ulaznice se mogu rezervisati takođe u prostorijama udruženja.

Zavičajni festival za decu sutra u Dečjem pozorištu

Izvor: Subotica.com
Najava dešavanja Zavičajne zajednice "Republika Srpska" Subotica i generalna proba dečje predstave "Doživljaji mačka Toše" Najava dešavanja Zavičajne zajednice "Republika Srpska" Subotica i generalna proba dečje predstave "Doživljaji mačka Toše" Najava dešavanja Zavičajne zajednice "Republika Srpska" Subotica i generalna proba dečje predstave "Doživljaji mačka Toše" Najava dešavanja Zavičajne zajednice "Republika Srpska" Subotica i generalna proba dečje predstave "Doživljaji mačka Toše" Najava dešavanja Zavičajne zajednice "Republika Srpska" Subotica i generalna proba dečje predstave "Doživljaji mačka Toše" Najava dešavanja Zavičajne zajednice "Republika Srpska" Subotica i generalna proba dečje predstave "Doživljaji mačka Toše" Najava dešavanja Zavičajne zajednice "Republika Srpska" Subotica i generalna proba dečje predstave "Doživljaji mačka Toše" Najava dešavanja Zavičajne zajednice "Republika Srpska" Subotica i generalna proba dečje predstave "Doživljaji mačka Toše"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 2555
Povezane teme

zavičajna zajednica republika srpska subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.