Komentara: 6
Pregleda: 2099
Foto

„Zavičajni festival za decu“ nagradio najbolje radove

15.10.2023. u 11:57h
Izvor: Subotica.com
Najbolji likovni i literarni radovi konkursa na temu „Moj zavičaj" nagrađeni su na „Zavičajnom festivalu za decu", koji je organizovala Zavičajna zajednica „Republika Srpska“.
„Zavičajni festival za decu“ nagradio najbolje radove

U subotičke đake, na konkursu su učestvovale iz  Gnjilana i sa Žabljaka koje su se nadmetale u Kvizu iz poznavanja istorije srpskog naroda.

- Zavičajna zajednica „Republika Srpska" je jedno od najzačajnijih zavičajnih udruženja u Subotici koje brojnim aktivnostima neguje i čuva tradiciju, običaje i kulturu rodnog kraja, ali ujedno održava i jača veze sa svojom rodbinom i sa svojim narodom koji su ostali da žive u svom zavičaju.Raduje me činjenica da je "Zavičajni festival za decu", koje je ovo udruženje prvi put organizovalo 2020. godine, okupio veliki broj dece koja su, kao autori, kroz svoje likovne i literarne radove na temu "Moj zavičaj" imala priliku da iskažu i svoj talenat, i ljubav prema svom zavičaju – poručio je gradonačelnik Stevan Bakić. - Treba da budemo ponosni na sve naše pretke koji su nam omogućili da danas imamo slobodu, da samostalno odlučujemo.  Zahvaljujem se dragim gostima sa Žabljaka, iz bratske Crne Gore, i našoj dragoj braći i sestrama iz Gnjilana, sa Kosova i Metohije što su sa nama i da im kažem, da znaju – kada god budu došli u naš grad neće biti gosti, nego će se osećeti kao svoji na svome.

„Zavičajni festival za decu“ nagradio najbolje radove

U okviru nedavno održanih „Zavičajnih dana“ veliki deo programa bio je posvećen najmlađima.

- Nema lepše manifestacije od one posvećene deci. U okviru „Zavičajnih dana“ imali smo dosta sadržaja posvećenih najmlađima, jer je u ovim teškim vremenima jako važno prenositi deci našu bogatu istoriju i kulturu, tradiciju. Samo tako možemo da kažemo da ćemo trajati večno – istakao je Miroslav Karan, predsednik Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga. - Imamo goste iz naše južne pokrajine i bratske Crne Gore, a time šaljemo najlepšu poruku jedinstva srpskog naroda iz Republike Srpske, Crne Gore sa maticom Srbijom, koja uvek brine o svom narodu. Šaljemo poruku i o slozi srpskog naroda, koji dok je tako složan niko ne može slomiti.

„Zavičajni festival za decu“ nagradio najbolje radove

Izvor: Subotica.com
Zavičajni festival za decu Zavičajni festival za decu Zavičajni festival za decu Zavičajni festival za decu Zavičajni festival za decu Zavičajni festival za decu Zavičajni festival za decu Zavičajni festival za decu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 3 dana
Komentara: 6
Pregleda: 2099
Povezane teme

zavičajni festival za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.