• Pregleda: 3398

Zavičajna zajednica "Republika Srpska " Subotica donirala računarsku opremu OiSŠ "Žarko Zrenjanin"

U sklopu obeležavanja godišnjice osnivanja ZZ "Republika Srpska" Subotica organizovala je humanitarnu akciju kroz koju su od prikupljenih sredstava OiSŠ "Žarko Zrenjanin" donirani računar i monitor.
Zavičajna zajednica "Republika Srpska " Subotica donirala računarsku opremu OiSŠ "Žarko Zrenjanin"

Prvih par dana maja proteklo je u obeležavanju 1. rođendana Zavičajne zajednice "Republika Srpska" Subotica koje je pratila humanitarna akcija uz obalu Palića u kojoj su prikupljena sredstva za pomoć Osnovnoj i srednjoj školi "Žarko Zrenjanin" iz Subotice, a od kojih je kupljen računar i monitor koji će po rečima zamenika direktora biti od velike pomoći u radu korisnicima ove ustanove.

Milorad Ćopić, predsednik Izvršnog odbora ZZ "Republika Srpska" Subotica zahvalio se svima koji su dali doprinos da se i pored lošeg vremena na Paliću prikupe značajna sredstva sa kojima se pomogao rad OiSŠ "Žarko Zrenjanin".

- "Zahvaljujem se svim građanima koji su učestvovali u ovoj akciji, kao i književnici Kosavi Vuki Mutabdžiji koja je tom prilikom prodavala svoju knjigu "Vruće leto" i čiji je kompletan prihod otišao u donaciju. Kada smo organizovali ovu humanitarnu akciju imali smo više predloga, ali ipak smo se jednoglasno odlučili da to bude ova škola." - izjavio je Ćopić i dodao je ovo samo početak humanitarnog rada koji je planiran kroz delovanje ove Zavičane zajednice.

Milorad Ćopić i Aleksandar Božić

Aleksandar Božić, pomoćnik direktora OiSŠ "Žarko Zrenjanin" zahvalio se ZZ "Republika Srpska" Subotica na vrednoj donaciji i sluhu koji su imali, među mnogim donatorima, za tešku sutuaciju u kojoj se nalazi ova obrazovna ustanova.

- "Ova računarska oprema dobro će doći našoj ustanovi s obzirom da smo sve češće u potrebi da putem modernih tehnologija obrađujemo podatke i koristimo istu za unapređenje rada i poslovanja." - kratko je prokomentarisao Božić.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Coa Odgovori
To idemo u nove radne pobede:)
bisni Odgovori
Simbolicno i lepo. Daleko lepse od one sramote kojom su se smucili svima dovodeci u centar grada turbo folkera najnizeg ranga Drljacu pod opravdanjem da je " iz zavicaja".
suboticanin Odgovori
@bisni
Ovima je racunar samo kamuflaza....u dusi su teski folkeri,ubrzo ce i Baja Mali Knindza da nas poseti.
Gde se pojave,normalni se sklone.
dunster Odgovori
@suboticanin
Napomenuo bih da je Subotica grad tolerancije, pa tako je tolerantna i prema nasim sugradjanima koji su dosli sa prostora bivsih jugoslovenskih republika. Takodje, podsetio bih da su takvi stavovi ravni fasistickim i da za njih nema mesta u danasnjem svetu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.