Komentara: 51
Pregleda: 23014

Zatvor iz centra izmešta se u Aleksandrovo

01.11.2020. u 14:08h
Izvor: Subotica.com
U toku je javni uvid u Nacrt Plana detaljne regulacije za deo prostora izmedu postojeće i planirane trase železnicke pruge Beograd - Subotica u Aleksandrovu. Ovim planom predviđeno je da se zatvor u centru Subotice izmesti na periferiju grada.
Zatvor iz centra izmešta se u Aleksandrovo

Planira se izmeštanje postojećeg Okružnog zatvora iz centra grada (na raskrsnici Segedinskog puta i Đure Đakovića). Površina na kojoj bi se nalazio novi zatvorski kompleks sa proizvodno-komercijalnim sadržajem prostire se na 27 hektara i nalazi se u Aleksandrovu, između Gradske deponije i Prečistača.

Kako se navodi u planskoj dokumentaciji, planirana je izgradnja zatvorskog objekta sa pratećim sadržajem. Zatvorski kompleks će činiti izgradnja svih potrebnih objekata kao i pratećeg sadržaja i uređenja kompleksa (parking prostori, zelene površine, kolski i pešački saobraćaj).

- U jednom od blokova predviđena je zona prizvodnje sa poslovanjem u kojoj će se moći obavljati sve delatnosti iz oblasti proizvodnje i komercijalnih funkcija, osim onih koje bi imale štetan uticaj na životnu sredinu. Zona je namenjena prvenstveno za izgradnju većih poslovnih kompleksa, iako je dozvoljena izgradnja manjih kompleksa - navodi se u dokumentaciji.

Zatvor iz centra izmešta se u AleksandrovoZatvor iz centra izmešta se u Aleksandrovo

Investitor izgradnje zatvora je Ministarstvo pravde Srbije. Nacrt Plana detaljne regulacije za deo prostora izmedu postojeće i planirane trase železnicke pruge Beograd - Subotica u Aleksandrovu biće na javnom uvidu do 10. novembra.

Okružni zatvor u Subotici izgrađen je 1880. godine. Što se tiče smeštajnih kapaciteta, prosečno brojno stanje u sadašnjem zatvoru je omogućeno za 38 osuđenih, 30 pritvorenih i 10 lica kažnjenih u prekršajnom postupku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 51
Pregleda: 23014
Povezane teme

okružni zatvor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.